Antena Meniu Search
x

Dezastru total în Haiti după cutremurul devastator de magnitudine 7,2: 724 de persoane au murit, aproape o mie de clădiri s-au făcut una cu pământul

Aproape o mie de clădiri s-au prăbuşit, iar 724 de persoane şi-au pierdut viaţa, anunţă autorităţile, potrivit AFP. Alte 1.800 de persoane sunt rănite şi multe altele sunt date dispărute. Iar acesta este doar bilanţul provizoriu.

de Redactia Observator

la 15.08.2021, 18:23

Dezastru total în Haiti după cutremurul devastator de magnitudine 7,2: 724 de persoane au murit, aproape o mie de clădiri s-au făcut una cu pământul
- Profimedia

Seismul de magnitudine 7.2, s-a simţit până în Cuba şi Jamaica şi a fost mai puternic decât cel din 2010, soldat cu sute de mii de victime. Ţara din Caraibe nu şi-a revenit nici acum de pe urma dezastrului de atunci.

Cutremurul a avut epicentrul la mai puţin de 200 de kilometri de capitală, în sud-vestul ţării. Întreaga zonă a fost devastată. Aproape o mie de clădiri, între care şapte biserici, două hoteluri şi trei şcoli au fost făcute una cu pământul. Alte sute de construcţii au suferit avarii majore.

Stare de urgenţă în Haiti, timp de o lună

Din nefericire, pentru sute de oameni nu s-a mai putut face nimic. Guvernul a decretat starea de urgenţă pe timp de o lună, dar operaţiunile de ajutor vor fi dificile: o alunecare de teren a blocat principala şosea de acces în zona sinistrată. În regiune acţionează şi grupări criminale care pot ameninţa convoaiele cu ajutoare. În plus, Haiti se află în calea unei furtuni tropicale care va aduce, chiar de luni, ploi torenţiale şi vânt puternic.

Serviciile medicale din Haiti, cea mai săracă ţară din America, sunt deja copleşite din cauza pandemiei. Iar ţara trece printr-o perioadă de haos politic, la o lună după asasinarea preşedintelui republicii. Văduva acestuia a postat un mesaj în care îi îndeamnă pe cetăţeni la solidaritate şi curaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Dezastru total în Haiti după cutremurul devastator de magnitudine 7,2: 724 de persoane au murit, aproape o mie de clădiri s-au făcut una cu pământul