Antena Meniu Search
x

Video Dezastrul din India, provocat de o variantă "dublu mutantă" a coronavirusului. Numărul morţilor şi al infecţiilor bate record după record

Guvernul indian transmite că o „variantă dublu mutantă” a coronavirusului, descoperită pentru prima dată în martie, este cauza creșterii cazurilor de Covid. Marţi, India a devenit a doua ţară din lume, după SUA, care a trecut de pragul de 20 de milioane de infectări.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.05.2021, 09:19

Dezastrul din India, provocat de variantă dublu mutantă a coronavirusului. Numărul morţilor şi al infecţiilor bate record după record - Profimedia

Probele care conțin mutantul - sau varianta B.1.617 - au fost găsite în mai multe state care înregistrează un mare număr de cazuri, relatează BBC News.

Un oficial al Centrului Național pentru Controlul Bolilor a spus totuși că încă nu s-a reușit stabilirea "pe deplin" a unei corelații.

Un dublu mutant apare când două mutații se reunesc în același virus.

Al treilea val, inevitabil

Pe acelaşi subiect

Între timp, miercuri, India a raportat 412.000 de cazuri în 24 de ore și 3.980 de decese.

Consilierul științific de vârf al guvernului a avertizat, de asemenea, că un al treilea val este inevitabil. K VijayRaghavan a recunoscut că experții nu au anticipat „ferocitatea” creșterii numărului de cazuri. 

"Faza a treia este inevitabilă, având în vedere nivelurile ridicate de virus circulant. Dar nu este clar în ce perioadă se va produce această fază a treia... Ar trebui să ne pregătim pentru noi valuri", a spus expertul.

Evoluția actuală a epidemiei a copleșit deja sistemul de sănătate, lipsit de paturi de spital și oxigen.

În opt state, din aproximativ 13.000 de probe secvențiate, peste 3.500 s-au dovedit a fi variante mutante. 

Timp de mai mult de o lună, Delhi a insistat că varianta B.1.617 nu are nicio legătură cu creșterea actuală a infectărilor. Oficialii au negat, de asemenea, că majorarea numărului de cazuri este legată de mutațiile britanică, sud-africană și braziliană.

Un număr de state au raportat miercuri cele mai mari decese într-o singură zi - inclusiv statele din nordul Uttar Pradesh, Haryana și Punjab, precum și Tamil Nadu și Karnataka din sud.

Statul vestic Maharashtra, care a înregistrat cel mai mare număr de cazuri pe tot parcursul pandemiei, a raportat 920 de decese. Cu toate acestea, experții spun că numărul poate fi mult mai mare din cauza testelor reduse și a raportării insuficiente a deceselor.

Stocurile de vaccinuri, pe cale să se epuizeze

Doar 269 de milioane de oameni dintr-o populație de 1,4 miliarde au primit ambele doze de vaccin și aproximativ 128 de milioane au primit doar o singură doză.

Stocurile de vaccinuri din țară sunt pe cale să se epuizeze, după ce ultima categorie de vârstă, adulți sub 45 de ani, a devenit eligibilă.

Experții spun că lockdown-ul și vaccinările sunt singura cale de ieșire din dezastru.

Primul caz de în India, înregistrat pe 12 martie 2020

Primul caz de COVID-19 a fost detectat în India pe 12 martie 2020. După numai cinci luni, ţara înregistra 50.000 de decese, iar după alte două luni ajunsese la bilanţul total de 100.000 de morți.

Răspâdirea variantei indiene a coronavirusului, extrem de contagioasă, a lăsat spitalele fără paturi şi oxigen. Mulţi oameni au murit în ambulanţe şi parcări în aşteptarea unui pat sau a oxigenului.

Guvernul Indiei spune că există destule surse de oxigen, dar că distribuţia a fost împiedicată de problemele de transport. Creşterea numprului de cazuri din India a coincis cu o scădere dramatică a vaccinărilor din cauza problemelor de aprovizionare şi livrare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Dezastrul din India, provocat de o variantă "dublu mutantă" a coronavirusului. Numărul morţilor şi al infecţiilor bate record după record