Antena Meniu Search
x

Video India a anunţat un nou record de morţi Covid, iar un tribunal local consideră decesele din cauza lipsei de oxigen "un act criminal și nu mai puțin decât un genocid"

India continuă să fie devastată de pandemia Covid-19, iar bilanţul morţilor şi al infecţiilor bate recorduri zilnice şi mondiale. Astfel, unul din patru morţi Covid provine din India.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 05.05.2021, 11:45

India doboară record după record în pandemia Covid. Are jumătate din numărul de infectări la nivel mondial - Profi Media

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunţat că bilanţul din India a reprezentat aproape jumătate din cazurile de COVID-19 raportate săptămâna trecută la nivel mondial și unul din patru decese, scrie Reuters.

India bate record după record, în pandemia Covid

Decesele provocate de coronavirusul din India au crescut cu un record de 3.780 în ultimele 24 de ore, la o zi după ce țara a devenit a doua în lume, după Statele Unite, care trece peste piatra de hotar a celor 20 de milioane de infecții. Infecțiile zilnice au crescut miercuri cu 382.315, arată datele ministerului Sănătății.

De asemenea, un tribunal din nordul statului indian Uttar Pradesh a decis că decesele pacienților cu COVID-19 cauzate de lipsa de oxigen sunt 'un act criminal și nu mai puțin decât un genocid'. Al doilea val al pandemiei a avut un efect devastator asupra Indiei, care s-a văzut cu rezervele de oxigen periculos de scăzute și crematoriile funcționând non-stop.

Pe acelaşi subiect

Guvernul Indiei se confruntă cu o presiune crescândă pentru un blocaj la nivel național, pentru a stopa creșterea devastatoare a coronavirusului.

"India reprezintă peste 90% din cazuri și decese în regiune, precum și 46% din cazurile globale și 25% din decesele globale raportate în ultima săptămână", a declarat OMS în raportul său epidemiologic săptămânal.

Oficialii guvernului sunt acuzați de dispreț

Înalta Curte din Delhi va decide miercuri dacă îi va pedepsi pe oficialii guvernamentali pentru că nu au reușit să pună capăt unei aprovizionări neregulate de oxigen de două săptămâni către spitalele suprasolicitate.

Curtea va decide dacă va depune acuzații împotriva oficialilor ministerului de interne pentru că au sfidat ordinul său de a satisface cerințele de oxigen din peste 40 de spitale din capitală. Cei găsiți vinovați se confruntă cu șase luni de închisoare sau cu amendă.

„Nu poți pune capul în nisip ca un struț. Nu vom lua nu pentru un răspuns ”, au declarat judecătorii Vipin Sanghi și Rekha Palli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » India a anunţat un nou record de morţi Covid, iar un tribunal local consideră decesele din cauza lipsei de oxigen "un act criminal și nu mai puțin decât un genocid"