Antena Meniu Search
x

Video Ţările bogate se relaxează, cele sărace numără morţii. Italia se pregătește pentru turiști, în India mor 120 de oameni pe oră

Disperată după turişti, Italia nu mai aşteaptă după Uniunea Europeană şi introduce un certificat verde propriu. Libertăţi mai multe vor avea şi germanii imunizaţi, posibil chiar din acest weekend, în timp ce în India, însă, numărul morţilor şi al infecţiilor bate record după record. 

de Redactia Observator

la 05.05.2021, 21:14

Vezi și

Pentru a-i convinge pe turişti să îi viziteze, Elveţia a scos artileria grea. Personajul principal al campanieie de promovare este celebrul jucător de tenis, Roger Federer, care l-a invitat pe actorul Robert de Niro să-i dea o mână de ajutor. În Elveţia se poate intra acum doar cu un test PCR negativ. Nu au cale liberă deocamdată turiştii vaccinaţi

În Italia, în schimb, certificatul verde naţional, anunţat de guvernul de la Roma, le va permite celor imunizaţi, să se deplaseze între regiunile italiene şi îi va scuti pe turişti de carantină.  

Mario Draghi, premierul Italiei: Nu vom mai aştepta jumătatea lunii iunii pentru certificatul european, de la jumătatea lunii mai turiştii pot circula cu cel italian. 

Este gura de oxigen pe care o aşteaptă turismul italian, după ce anul trecut pierderile au depăşit 120 de miliarde de euro. O sumă uriaşă pentru o economie în care veniturile din turism înseamnă 13% din PIB. Şi este pariul pe care autorităţile din peninsulă sunt pregătite să îl facă, în ciuda faptului că numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut în nicio zi sub 5.000, din octombrie şi până acum. Ieri au fost aproape 10.000. 

Pe acelaşi subiect

Germania vrea relaxarea restricțiilor, India e în criză

De mai multă libertate s-ar putea bucura chiar din weekend şi germanii vaccinaţi. Guvernul de la Berlin a decis relaxarea restricţiilor pentru cei imunizaţi şi cei care au trecut prin boală şi s-au vindecat. Aceştia vor putea intra la spectacole, în magazine fără a mai fi nevoiţi să prezinte un test PCR negativ, se vor putea întâlni liber cu alţi prieteni vaccinaţi şi vor putea circula fără restricţii. Decizia guvernului condus de Angela Merkel, trebuie aprobată acum de Parlament.   

Relaxarea este însă un privilegiu pe care şi-l pot permite doar statele mai înstărite ale lumii, care au avut bani pentru a-şi asigura un loc în faţă la vaccinare. În India, însă, disperarea este vizibilă la fiecare colţ de stradă. Ieri, numărul celor care nu au supravieţuit infecţiei cu temutul virus a atins un nou record - 3.786. Practic, în ultimele săptămâni, în fiecare oră, 120 de oameni mor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei mai mulţi se sting în stradă şi tot acolo sunt arşi. Nici spitalele, nici crematoriile nu mai au loc pentru ei. Nici oxigenul nu este suficient pentru o ţară în care, în ulrimele două săptămâni, peste 5 milioane de oameni au primit verdictul - infectat cu coronavirus. În ciuda bilanţului dramatic, guvernul încă dezbate dacă este oportun un lockdown naţional.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ţările bogate se relaxează, cele sărace numără morţii. Italia se pregătește pentru turiști, în India mor 120 de oameni pe oră