Antena Meniu Search
x

DEZVĂLUIRE INCENDIARĂ, marca CNN: Jihadiştii ISIS au o dezvoltat o METODĂ GENIALĂ prin care urcă în avion cu BOMBE! (VIDEO)

Agenţiile de informaţii americane şi departamentele de poliţie ale SUA susţin că gruparea teroristă ISIS a dezvoltat metode inovative pentru a planta bombe în dispozitive electronice pentru a putea păcăli sistemele de securitate de pe aeroporturi.

Agenţiile de informaţii americane şi departamentele de poliţie ale SUA susţin că gruparea teroristă ISIS a dezvoltat metode inovative pentru a planta bombe în dispozitive electronice pentru a putea păcăli sistemele de securitate de pe aeroporturi.

Potrivit CNN News, teroriştii ar putea trece usor de dizpozitivele de screening de pe aeroport cu bombe plantate în laptopuri. Grupările jihadiste ar fi reuşit să obţină echipament sofisticat asemănător scannerelor de pe aeroporturi pentru a "testa" cum să ascundă cat mai eficient explozibili în dispozitive electronice precum laptopuri şi tablete.

Informaţiile, strânse de agenţiile de securitate în ultimele şapte luni, au jucat un rol esenţial în decizia administraţiei Trump de a le interzice călătorilor din opt ţări din Orientul Mijlociu şi Africa să aducă la bord laptopuri, tablete sau alte dispozitive electronice.

Pe acelaşi subiect

Jurnalişii CNN au mai aflat că FBI a ajuns la concluzia că aceste bombe plantate în laptopuri sunt cu mult mai greu de detectat faţă de alte echipamente dezvoltate de terorişti.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit agenţiilor de informaţii americane, gruparea teroristă cu cei mai mulţi experţi în dezvoltarea de dispozitive explozive este Al-Qaida, în Yemen.

De-a lungul vremii, Ibrahim al-Asiri, expertul Al-Qaida în domeniu, care s-a radicalizat în urma morţii fratelui său, a creat bombe ce au trecut de verificările de securitate şi au ajuns la bordul unor avioane cu destinaţia Statele Unite. El este creatorul bombei ascunse în lenjeria intimă de autorul unui atentat eşuat în ziua de Crăciun, în 2009, la bordul unui zbor Amsterdam-Detroit, sau al dispozitivelor explozive ascunse în cartuşe de imprimante trimise cu avioane de transport de marfă la Chicago, unde erau programate să explodeze.

Al-Asiri a creat inclusiv o bombă introdusă chirurgical în corpul unui frate de-al său mai mic, trimis într-o misiune sinucigaţă împotriva unui oficial saudit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » DEZVĂLUIRE INCENDIARĂ, marca CNN: Jihadiştii ISIS au o dezvoltat o METODĂ GENIALĂ prin care urcă în avion cu BOMBE! (VIDEO)