Antena Meniu Search
x

Directorul securităţii Texasului, despre intervenţia poliţiştilor în timpul masacrului: ''A fost o decizie proastă! Punct!''

Poliţia americană a luat o ''decizie proastă'' prin faptul că nu a intrat rapid în Şcoala Primară Robb din Uvalde, în care se afla atacatorul care a comis un masacru, recunoaşte directorul Departamentului Securităţii Publice din Texas, Steven McCraw, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 28.05.2022, 15:08

- Profimedia Images

Forţele de prdine sunt acuzate de faptul că au acţionat târziu în atacul de la şcoala primară din Uvalde, şi anume la o oră după ce atacatorul a intrat în clădire. ''La rece, acum, bineînţeles că aceasta nu a fost o decizie bună. A fost o decizie proastă! Punct!'', a răspuns Steven McCraw, întrebat într-o conferinţă de presă, vineri, despre întârzierea intervenţiei forţelor de ordine, aprig criticată.

În total 19 agenţi care se aflau la faţa locului au aşteptat timp de aproape o jumătate de oră o intervenţie a Poliţiei Frontierei, după ce atacatorul, Salvador Ramos, a intrat în Şcoala Primară Robb, în care a ucis 19 copii şi doi profesori.

19 copii nevinovaţi şi-au pierdut viaţa în urma atacului din Texas

19 copii au fost uciși marți și doi dintre profesorii lor, după ce un tânăr înarmat de 18 ani, Salvador Ramos, a deschis focul în interiorul şcolii. Cumpărase pușca legal cu o săptămână înainte, la scurt timp după ce a avut vârsta necesară.

Tânărul nu avea antecedente penale sau boli psihice cunoscute, dar a fost descris de prieteni, familie și colegi ca fiind un băiat singuratic, care abandonase școala, care a fost agresat și care la rândul lui era agresiv.

Salvador Ramos, de 18 ani, a publicat succesiv un mesaj, avertizând că va deschide focul asupra bunicii sale, apoi altul în care preciza că a făcut-o. "Al treilea mesaj, fără îndoială cu mai puţin de 15 minute înainte de a sosi la şcoală, spunea: Voi deschide focul într-o şcoală primară'', a precizat guvernatorul într-o conferinţă de presă. Se pare că respectivele ameninţări au fost depistate abia după comiterea masacrului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Directorul securităţii Texasului, despre intervenţia poliţiştilor în timpul masacrului: ''A fost o decizie proastă! Punct!''