Antena Meniu Search
x

Video Discurs fluviu al lui Vladimir Putin. De la ameninţări cu războiul nuclear, la sfaturi pentru ruşi să lase băutura şi să se apuce de schi şi de făcut copii

Vladimir Putin ameninţă Occidentul cu un atac nuclear. În cele două ore şi jumătate de declaraţii, liderul de la Kremlin a trecut de la optimism cu privire la economia Rusiei la sfaturi pentru a creşte natalitatea: a cerut ruşilor să lase băutura, să se apuce de schi şi de făcut copii. Discursul-fluviu a fost transmis le televizor, pe ecrane stradale şi în cinematografele din întreaga ţară.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 21:06

Vezi și

După un scenariu deja cunoscut, Vladimir Putin a avut parte de o primire triumfală în Parlament. Discursul a debutat în forţă. "Au început să vorbească despre posibilitatea de a trimite contingente NATO în Ucraina. Ei trebuie să înțeleagă ca și noi avem arme. Ştiu prea bine asta. Avem arme cu care putem viza teritoriile lor. Tot ceea ce inventează ei acum, cu ce sperie lumea, toate acestea constituie o ameninţare reală a unui conflict cu utilizarea armelor ceea ce înseamnă distrugerea civilizaţiei", a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin nu a spus însă niciun cuvânt despre regiunea separatistă Transnistria

Replica din Occident a venit rapid. Un oficial al Guvernului Rishi Sunak i-a transmis lui Putin că Marea Britanie va sprijini Ucraina cât va fi nevoie. "Nu trebuie să punem la îndoială vorbele lui Putin despre înarmarea Rusiei şi mobilizarea economiei ruse pentru război. Cuvintele lui sunt adevărate", a declarat Donald Tusk, premierul Poloniei. În aplauzele celor o mie de invitaţi, Putin a acuzat apoi Statele Unite şi Europa că încearcă să distrugă Rusia. "Aceştia sunt oameni care nu au trecut prin momentele grele. Au uitat deja ce înseamnă războiul. Noi, chiar şi generaţia curentă, am trecut prin clipe grele în timpul luptelor împotriva terorismului din Caucaz. Acum, în contextul războiului din Ucraina, acelaşi lucru se întâmplă. Ei cred că e un desen animat", a declarat Vladimir Putin.

Spre surprinderea analiştilor, liderul de la Kremlin nu a spus însă niciun cuvânt despre regiunea separatistă Transnistria, care ieri i-a cerut ajutorul şi protecţia. Putin aflat la putere de mai bine de două decenii e pregătit să conducă Rusia încă şase ani: a liniştit populaţia şi a spus că economia rusă este una dintre cele mai prospere din lume, în ciuda sancţiunilor internaţionale. "Anul trecut, economia Rusiei a crescut mai mai repede decât toată lumea. Nu suntem doar în faţa ţărilor mari din Uniunea Europeană, dar şi a statelor aşa-numite G7", a declarat Vladimir Putin.

I-a sfătuit pe ruşi să facă mai mulţi copii şi le-a dat şi un ultimatum - rata natalităţii trebuie să crească în următorii şase. Pentru asta, trebuie să se lase de băutură şi să facă mai mult sport. "Nu mai consumaţi alcool, începeţi să schiaţi! Acest moment a venit. Apropo de băutură, am observat rezultate foarte buni aici. În realitate, am redus semnificativ consumul de alcool şi, mai mult, a alcoolului puternic. Asta, bineînţeles, influenţează starea de sănătate a ţării", a declarat Vladimir Putin. Discursul lui Putin a fost transmis pe ecrane amplasate în marile oraşe, dar şi în zeci de săli de cinema din întreaga ţară, care însă pe parcursul cuvântării au rămas mai mult goale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Discurs fluviu al lui Vladimir Putin. De la ameninţări cu războiul nuclear, la sfaturi pentru ruşi să lase băutura şi să se apuce de schi şi de făcut copii