Antena Meniu Search
x

Discurs îngrijorător al lui Lukașenko: "Azi Ucraina, mâine Moldova sau țările baltice, Polonia sau România". MAE: Afirmaţii inadmisibile

Preşedintele Belarusului Aleksandr Lukaşenko consideră că Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pentru a distruge Ucraina şi Belarus şi pentru a slăbi Federaţia Rusă, relatează Interfax. ”Azi Ucraina - mâine va fi Moldova sau Ţările Baltice, Polonia sau România”, a declarat el. Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a dispus convocarea la sediul MAE a însărcinatului cu afaceri al Belarus în România pentru a i se comunica faptul că partea română respinge afirmaţiile liderulului belarus Aleksandr Lukaşenko, considerând că acestea alimentează retorica bazată pe apel la forţă şi ameninţarea cu forţa în relaţiile internaţionale.

de Redactia Observator

la 18.09.2022, 16:03

Discurs îngrijorător al lui Lukașenko: "Azi Ucraina, mâine Moldova sau țările baltice, Polonia sau România". MAE: Afirmaţii inadmisibile
Discurs îngrijorător al lui Lukașenko: "Azi Ucraina, mâine Moldova sau țările baltice, Polonia sau România". MAE: Afirmaţii inadmisibile - Profimedia Images

"Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei. Ei nu îşi ascund planurile. Contractele au fost deja încheiate pentru anii următori. Adică Ucraina va fi rasă de pe faţa pământului. Şi obiectivul este să slăbească Rusia şi să distrugă Belarus”, a spus el., vorbind la un forum organizat cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale, conform Interfax.

Lukaşenko şi-a exprimat convingerea că Statele Unite sunt instigatorii tuturor conflictelor militare din Europa, unic beneficiar fiind Statele Unite.

"America este singura ţară care beneficiază de ceea ce se întâmplă aici: puneţi Europa la locul ei şi eliminaţi concurenţii. Azi Ucraina - mâine va fi Moldova sau Ţările Baltice, Polonia sau România. Statele Unite antrenează un război în Kosovo, încercând să facă presiuni asupra Serbiei, aruncând cărbuni într-un conflict mocnit în Karabakh, tulburând apele din Siria”, a spus el.

TASS: Prăbușirea Ucrainei a început deja

„Nu totul este simplu în Afganistan şi în statele vecine”, a adăugat Lukaşenko. „Washingtonul este prezent în toate conflictele politice semnificative”, este concluzia liderului de la Minsk.

Potrivit TASS, el a mai afirmat că "prăbuşirea Ucrainei a început deja”, iar ”politicienii polonezi, lituanieni şi letoni, aparent, se aşteaptă în mod naiv să se negocieze pentru viitorul lor în noile realităţi geopolitice".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Discurs îngrijorător al lui Lukașenko: "Azi Ucraina, mâine Moldova sau țările baltice, Polonia sau România". MAE: Afirmaţii inadmisibile