Antena Meniu Search
x

Unul dintre agenții saudiți suspectați de implicare în dispariţia lui Jamal Khashoggi a murit într-un accident rutier

Unul dintre agenții saudiți suspectați de implicare în dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi, considerat mort, a decedat, joi, într-un accident rutier la Riad.

Potrivit cotidianului turc Yeni Şafak, citat de hurriyetdailynews.com, Mashal Saad al-Bostani era  locotenent în Forţele Aeriene din Arabia Saudită și se afla printre cei 15 agenți saudiți care au sosit la Istanbul cu avioane private şi au părăsit Turcia în aceeaşi zi după ce au fost la consulatul Arabiei Saudite, pe 2 octombrie, când a dispărut Jamal Khashoggi.

Publicaţia califică accidentul în care Mashal Saad al-Bostani, de 31 de ani, și-a pierdut viața ca fiind "suspect".

Editorul Abdulkadir Selvi de la Daily Hürriyet a susţinut, joi, că Mohammad al-Otaibi, consulul Arabiei Saudite la Istanbul, ar putea fi ”următoul pe lista execuţiilor”, ţinând cont de faptul că prinţul saudit Mohammad bin Salman “va face orice pentru a scăpa de dovezi”.

Publicaţia Yeni Şafak a scris, miercuri, că vocea lui Al-Otaibi poate fi auzită pe înregistrările aflate în posesia anchetatorilor turci şi care surprind momentele în care jurnalistul saudit este interogat şi apoi ucis.

Potrivit acestor înregistrări, în momentul în care consulul Al-Otaibi le-ar fi spus celor care îl interogau pe Khashoggi să "o facă în altă parte" pentru că altfel el va avea probleme, i s-a spus: “taci sau nu vei mai trăi atunci când te întorci în Arabia Saudită”.

Mohammad al-Otaibi s-a întors în Arabia Saudită pe 16 octombrie.

Președintele Donald Trump a declarat, joi, că "aproape sigur" jurnalistul Jamal Khashoggi este mort.

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Unul dintre agenții saudiți suspectați de implicare în dispariţia lui Jamal Khashoggi a murit într-un accident rutier