Antena Meniu Search
x

Dmitri Medvedev acuză SUA că împing lumea într-o "prăpastie foarte adâncă" prin ajutoarele militare oferite Ucrainei și Israelului

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a acuzat vineri SUA că împing lumea într-o "prăpastie foarte adâncă", după ce preşedintele american Joe Biden a anunţat că va cere Congresului ajutor financiar urgent pentru Ucraina şi Israel, transmite EFE.

de Redactia Observator

la 20.10.2023, 15:12

Dmitri Medvedev, fost președinte și premier al Federației Ruse
Dmitri Medvedev: acuză SUA că împing lumea într-o "prăpastie foarte adâncă" prin ajutoarele militare oferite Ucrainei și Israelului - Profimedia

"Lumea care urmează SUA continuă să cadă într-o prăpastie foarte adâncă. Se iau decizii care nu sunt doar dovada deteriorării psihice ireversibile a celor care le iau, ci şi a pierderii a ceea ce a mai rămas din ruşine", a scris el pe Telegram.

Joi seară, într-un discurs pronunţat din Biroul Oval al Casei Albe, Biden a cerut Congresului SUA ajutoare militare de miliarde de dolari pentru a-i înfrunta pe "tiranul" Vladimir Putin şi "terorista" Hamas, care, în opinia sa, au în comun obiectivul de a dori eliminarea democraţiilor vecine.

Medvedev, unul dintre principalii ''ulii'' ai Kremlinului, a remarcat că "Biden a calificat drept investiţie rezonabilă banii cheltuiţi pentru moartea unor oameni departe de Statele Unite".

"Este vorba despre achiziţionarea de arme suplimentare în valoare de zeci de mii de dolari pentru Ucraina şi Israel", a spus el. Biden consideră "investiţia în moartea oamenilor inutili" drept ceva "raţional şi bun", a acuzat Medvedev.

Pe acelaşi subiect

''Nu e nimic de spus. Este ceva care este dincolo de bine şi de rău. Şi nu este vorba doar despre demenţa unui bătrân idiot, ci despre o întreagă filosofie la nivel de stat de-a lungul mai multor secole'' ale Statelor Unite, a susţinut el.

Din acest motiv, Medvedev a avertizat că, "mai devreme sau mai târziu, se va trece de la cantitate la calitate în ceea ce priveşte armele furnizate". "Proiectilele explozive, antitanc, incendiare şi bombele termobarice vor fi transformate în încărcături nucleare", a declarat tocmai Medvedev, care ameninţă constant cu un conflict nuclear.

Atacuri la adresa lui Joe Biden și din partea ministerului rus de Externe

La rândul ei, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a acuzat SUA că "înşală pe toată lumea" atunci când afirmă că ajutorul acordat Ucrainei are ca obiectiv "lupta pentru libertate şi democraţie".

"Înainte au numit-o lupta pentru libertate şi democraţie. Acum se dovedeşte că este un calcul simplu. Aşa a fost mereu, pur şi simplu au înşelat lumea, ascunzându-se în spatele unor valori care nu există pentru Washington'', a scris ea pe Telegram. În opinia lui Zaharova, războiul a fost întotdeauna "o investiţie rezonabilă" pentru SUA, pentru că teritoriul lor nu a fost afectat şi pagubele aduse altora nu le privesc. "Nimic personal, doar afaceri", a ironizat ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Dmitri Medvedev acuză SUA că împing lumea într-o "prăpastie foarte adâncă" prin ajutoarele militare oferite Ucrainei și Israelului