Antena Meniu Search
x

Video "Doamne, Titanic 2.0". Momentul în care vasul de croazieră Norwegian Sun lovește o bucată dintr-un aisberg

Au fost momente de panică pentru pasagerii aflaţi sâmbătă la bordul navei de croazieră Norwegian Sun, după ce ambarcaţiunea s-a lovit de o bucată de aisberg, lucru care a provocat câteva avarii, potrivit unui comunicat al Pazei de Coastă a SUA

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 30.06.2022, 11:26

Vezi și

Un membru al Echipei de Prevenire din Sectorul Gărzii de Coastă, dar și scafandrii au evaluat daunele aduse părții frontale a navei și au stabilit că aceasta era în stare de navigație pentru a se putea întoarce la Seattle, portul său de origine, pentru reparații, se arată în comunicat, relatează CNN.

Panică la bordul navei de croazieră

Potrivit unui comunicat al Pazei de Coastă nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident. Nava se îndrepta către ghețarul Hubbard din Alaska când a lovit un bucata de gheaţă („growlers”), potrivit unui purtător de cuvânt al Norwegian Cruise Line (NCL).

Administrația Națională Oceanică și Atmosferică spune că un aisberg trebuie să fie mai mare de 4 metri deasupra nivelului mării și cu o grosime de 29 până la 49 de metri - bucățile mai mici de gheață plutitoare sunt considerate „growlers” sau „bergy bits”.

Compania care deţine vasul de croazieră a spus că pasagerii care au plecat pe 21 iunie vor primi o rambursare integrală a tarifului călătoriei, precum și un credit de croazieră pentru călătoriile viitoare în valoare de 100% din tariful inițial al călătoriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » "Doamne, Titanic 2.0". Momentul în care vasul de croazieră Norwegian Sun lovește o bucată dintr-un aisberg