Doctor din Boston, reacţie alergică severă la vaccinul anti-COVID produs de Moderna

De Larisa Andreescu.
Publicat: 26.12.2020, 16:39.
Actualizat: 26.12.2020, 16:40

Un cadru medical din Boston a avut parte de o reacţie alergică severă după ce i s-a injectat vaccinul anti-Covid produs de compania Moderna. Medicul suferea de alergie la crustacee.

Vaccinul anti-COVID produs de Moderna

Doctor din Boston, reacţie alergică severă la vaccinul anti-COVID produs de Moderna

Profimedia

Doctorul Hossein Sadrzadeh, specializat în oncologie geriatrică la Boston Medical Center, a declarat că a avut o reacţie alergică severă imediat după ce i s-a administrat vaccinul produs de Moderna, joi. S-a simţit ameţit, iar bătăile inimii au început să fie accelerate, potrivit news.ro.

Reacţie alergică la vaccinul anti-Covid produs de Moderna

Este prima reacţie alergică severă provenită în urma vaccinării cu serul produs de compania Moderna, care se află în prima săptămână a campaniei de vaccinare la nivel naţional.

"A simţit că face o reacţie alergică şi i s-a permis să îşi administreze epinefrină. A fost transportat la departamentul de urgenţe, evaluat, tratat, ţinut sub observaţie şi apoi externat. Se simte bine acum" a declarat despre doctorul Sadrzadeh purtătorul de cuvânt al Boston Medical Center, David Kibbe.

Un oficial de la Agenţia pentru alimente şi medicamente din SUA a declarat că FDA investighează în jur de cinci cazuri de reacţii alergice care au apărut în Statele Unite după administrarea vaccinului anti-COVID de la Pfizer Inc şi BioNTech în Statele Unite.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.