Antena Meniu Search
x

”Doctorii nu vor să-mi spună câte gloanțe au scos din mine!” Natalia a povestit cum a fost împușcată mișelește de ruși pe linia frontului

O nouă poveste dramatică vine de pe frontul din Ucraina, unde deși Rusia spune că nu atacă civilii sau clădirile în care locuiesc și lucrează, numărul copleșitor de victime din rândul populației arată fix contrariul. Natalia Mykolaivna din Zaporojie, sudul Ucrainei, a povestit pentru BBC cum a fost împușcată de soldații ruși pe linia frontului.
• Război Rusia - Ucraina, ziua 35 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 30.03.2022, 18:07

”Doctorii nu vor să-mi spună câte gloanțe au scos din mine!” Natalia a povestit cum a fost împușcată mișelește de ruși pe linia frontului
”Doctorii nu vor să-mi spună câte gloanțe au scos din mine!” Natalia a povestit cum a fost împușcată mișelește de ruși pe linia frontului - BBC

ONU a avertizat de la mijlocul lunii martie că atacurile rusești asupra civililor din Ucraina pot constitui o crimă de război. De atunci, au existat numeroase atacuri documentate în care au murit civili în număr mare. Multe dintre bombardamente au fost făcute cu arme grele și nediscriminatorii în zone civile.

Natalia, în vârstă de 45 de ani, a povestit pentru BBC că a fost atacată deliberat și fără justificare Femeia a mărturisit ce s-a întâmplat în orașul ei natal, Polohî, în ziua în care au sosit trupele rusești care avansau. Este un miracol că este încă în viață, scrie sursa citată. 

"Am ieșit din casă, eram îngrijorată pentru mama, așa că m-am dus să o văd. Ea locuia pe aceeași stradă cu casa noastră", a spus Natalia, care a explicat că a fost lăsată să treacă de un punct de control al soldaților ruși. „Am mers apoi spre casa mamei, mi-am ridicat mâinile în aer, le-am spus că mi s-a spus că pot trece, dar soldatul a tras o rafală cu mitraliera, lovindu-mă în picioare, peste tot de la brâu în jos. "

Natalia nu a văzut chipul și nici nu a auzit vocea soldatului rus care a împușcat-o. "Nu a spus niciun cuvânt. Stăteau lângă un tanc cu litera Z pe el", a continuat ea. „Toți purtau măști sau cagule”. Femeia a fost dusă de vecini și familia ei la spitalul din Zaporojie din apropiere. Medicii i-au spus că „un milimetru” a despărțit-o de moarte. 

"Doctorii nu vor să-mi spună câte gloanțe erau în mine. Am fost împușcată de la brâu în jos", a povestit ea, arătând o rană de glonț în stomac. "Există una aici, și aici, și aici. Totul este lovit, și părțile mele intime". Piciorul drept al Nataliei este răsucit, rupt și prins într-un cadru metalic. Genunchiul este complet spulberat, nu va mai merge niciodată așa cum obișnuia.

Polohî, satul în care Natalia a fost împușcată, se află pe drumul spre orașul asediat Mariupol. Este la doar câțiva kilometri sud de Orihiv, un mic sat de fermieri, ultimul sat controlat de ucraineni înainte de linia frontului. În ultimele zile și săptămâni a fost acoperit de obuze și mortare rusești. Mulți oameni, în special cei cu familii tinere, au fugit la Zaporojie sau mai la vest. Dar cei în vârstă, medici și cei din apărarea civilă au rămas în urmă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » ”Doctorii nu vor să-mi spună câte gloanțe au scos din mine!” Natalia a povestit cum a fost împușcată mișelește de ruși pe linia frontului