Antena Meniu Search
x

Dodon îi răspunde lui Iohannis: "Eu nu-i spun lui dacă să-l numească sau nu pe Dragnea premier"

Igor Dodon reacţionează în urma declaraţiilor făcute, săptămâna trecută, de Klaus Iohannis, care-și manifestase speranța că președintele moldovean va acționa conform atribuțiilor constituționale.

Igor Dodon reacţionează în urma declaraţiilor făcute, săptămâna trecută, de Klaus Iohannis, care-și manifestase speranța că președintele moldovean va acționa conform atribuțiilor constituționale.

Dodon a catalogat afirmaţiile președintelui român drept o ingerință în activitatea politică de la Chișinău.

„Eu am văzut anterior cum premieri români spuneau de față cu politicieni moldoveni că vor Unirea. Am văzut ce a spus și Klaus Iohannis la întâlnirea cu ambasadorii, despre respectarea Constituției. Păi eu vreau să le transmit că eu, spre deosebire de alți politicieni de la Chișinău, anume că voi respecta Constituția”, a declarat Igor Dodon marți, potrivit independent.md

Dodon a spus că nu este cazul să primească sfaturi de peste Prut: „Eu doar nu-i spui lui Iohannis dacă să-l numească sau nu pe Dragnea premier”.

Klaus Iohannis a afirmat săptămâna trecută că reiterează „aşteptarea României” ca noul preşedinte al Republicii Moldova să acţioneze conform atribuţiilor sale constituţionale.

„În Republica Moldova, am asistat la primele alegeri prezidenţiale directe după mult timp. Reiterez aşteptarea României ca noul preşedinte să acţioneze conform atribuţiilor sale constituţionale. O spun inclusiv în lumina declaraţiilor sale cele mai recente. Indiferent de acestea, România va continua să sprijine drumul european al Republicii Moldova”, a afirmat Iohannis, cu ocazia întâlnirii anuale cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Dodon a declarat la Moscova că o parte a României „este Ungaria”, iar o altă parte „este Moldova”

Marţi, la Moscova, Dodon a vorbit despre relațiile pe care Republica Moldova le are cu România, manifestându-și nemulțumirea față de tendințele unioniste de la Chișinău, dar și pentru că între cele două state nu există un tratat de frontieră.

El a pledat pentru lichidarea organizațiilor unioniste din Republica Moldova, menționând că în România „cei care au pledat pentru reunirea Moldovei istorice” au fost interziși, întrucât „o jumătate din România este Moldova, din punct de vedere istoric”.

Ulterior, el a continuat ideea, dând și exemplul Transilvaniei.

„În România acele organizații care promovează ideea că o parte a României este Ungaria, deoarece Transilvania, o altă parte este Moldova, aceste organizații au fost interzise. De ce la voi asta nu se poate, dar la noi e posibil?”, a mai spus Dodon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Dodon îi răspunde lui Iohannis: "Eu nu-i spun lui dacă să-l numească sau nu pe Dragnea premier"