Antena Meniu Search
x

Doi bărbați au murit în timp ce schiau, după ce au fost prinși într-o avalanșă, în Japonia

Cadavrele a doi bărbați au murit, după ce au fost prinși într-o avalanșă duminică. în Nagano, Japonia. Potrivit autorităților, cei doi schiori făceau parte dintr-un grup de turiști străini. 

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 20:25

Doi bărbați au murit în timp ce schiau, după ce au fost prinși într-o avalanșă, în Japonia
Doi bărbați au murit în timp ce schiau, după ce au fost prinși într-o avalanșă, în Japonia - Profimedia

 În urma incidentului, care s-a petrecut pe versantul de est al Muntelui Hakuba Norikura, au avut loc căutări ample. Autoritățile japoneze nu le-au dezvăluit identitatea victimelor, dar au confirmat că cei doi făceau parte dintr-un grup de cinci schiori străini, potrivit BBC.

Cei doi schiori schiau în afara pistei când a avut loc avalanșa 

Poliția locală a spus că cei doi bărbați schiau în afara pârtiei, separat de restul grupului atunci când a avut loc avalanșa. Oficialul poliției, Tomohiro Kushibiki, a declarat că cei doi bărbați au fost găsiți luni „în stop cardio-respirator”, un termen folosit adesea în Japonia înainte ca un deces să poată fi confirmat de un medic. 

Ceilalți trei schiori au reușit să coboare muntele în siguranță. O avertizare pentru ninsori și avalanșe rămâne în vigoare pentru zonă, după ce vremea s-a răcit considerabil săptămâna trecută și  a acoperit o mare parte a regiunii cu zăpadă. 

Prefectura Nagano, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 1998, este populară printre turiști în sezonul de iarnă, atrăgând mulți schiori atât din Japonia, cât și din străinătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Doi bărbați au murit în timp ce schiau, după ce au fost prinși într-o avalanșă, în Japonia