Antena Meniu Search
x

Doi musulmani turci sunt eroii atacului terorist din Viena. Unul dintre ei a fost împușcat în picior în timp ce salva o femeie

Trei bărbați sunt considerați eroi, în Viena, după ce au salvat viața mai multor persoane în timpul atacurilor teroriste din capitala Austriei. Unul dintre ei a fost împușcat în picior în timp ce încerca să protejeze o femeie în vârstă.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 05.11.2020, 08:52

Eroii atacurilor din Viena, felicitați de primarul Vienei, Michael Ludwig
Eroii atacurilor din Viena, felicitați de primarul Vienei, Michael Ludwig - Facebook
  • Doi musulmani turci au devenit eroii atacurilor din Viena.
  • Unul dintre ei a fost împușcat de autorul atentatului terorist.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1. 

Viena a fost, luni, ținta unui atentat terorist în urma căruia au murit patru persoane. Autorul atacului, originar din Macedonia de Nord, a fost prezentat de către Guvern drept un ”simpatizant” al grupării jihadiste Statul Islamic, potrivit BBC.

Recep Gultekin și Mikail Özen se aflau în centrul orașului când au avut loc atacurile. Cei doi au sărit imediat în ajutorul unei femei în vârstă, pe care au adăpostit-o din calea gloanțelor într-o clădire din zonă, și a unui polițist rănit, care a primit primul ajutor din partea unui bărbat de origine palestiniană, angajat la un fast food din apropiere. Recep Gultekin a fost împușcat în picior de terorist.

„Am știut imediat ce e de făcut, nu a existat altă opțiune decât să ajutăm”, povestește Mikail Özen, expert în arte marțiale și antrenor personal. "Austria este casa noastră. Am ajuta în orice moment".

Osama Joda, în vârstă de 23 de ani, lucra la un fast food din apropiere, transportând marfă în restaurant, când un bărbat a început să tragă asupra trecătorilor. Joda povestește că doi polițiști au încercat să-l oprească pe autorul atacului, însă unul dintre ei a fost rănit în schimbul de focuri.

„L-am tras în spatele băncii și am încercat să opresc sângerarea. Era sânge peste tot”, a declarat Joda.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine este autorul atacurilor din Viena

Austria a arestat 14 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, în legătură cu acest atac şi le investighează sub suspiciunea că aparţin unei organizaţii teroriste, a spus ministrul de Interne Karl Nehammer, adăugând că trebuie investigate şi acţiunile atacatorului.

Autorul atacului armat, care a fost ucis de poliţie la câteva minute după ce a deschis focul în direcţia unor baruri aglomerate, era un tânăr de 20 de ani, cu cetăţenie austriacă şi macedoneană. Născut şi crescut la Viena, el fusese condamnat şi făcuse închisoare pentru că încercase să ajungă în Siria pentru a se alătura organizaţiei Stat Islamic.

Martorii atacului au predat autorităţilor peste 20.000 de filmări cu telefonul mobil, pe care autorităţile le-au analizat înainte de a ajunge la concluzia că a fost un singur trăgător, a precizat Nehammer, punând capăt confuziei în această privinţă, scrie News.ro.

Elveţia a arestat la rândul ei doi bărbaţi, prieteni cu trăgătorul, în legătură cu acest atac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Doi musulmani turci sunt eroii atacului terorist din Viena. Unul dintre ei a fost împușcat în picior în timp ce salva o femeie