Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi români, nepot și bunică, au dat împreună BAC-ul în Italia. Femeia de 57 de ani i-a fost și colegă de bancă lui Sebastian: "Nu vezi în fiecare zi"

Dovada de voință și ambiție. Un tânăr român în vârstă de 18 ani și bunica lui de 57 de ani trăiesc o experiență unică în Italia. Cei doi au dat împreună bacalaureatul.

de Redactia Observator

la 21.06.2024 , 15:29

Doi români, nepot și bunică, au dat împreună bacalaureatul în Italia. Femeia de 57 de ani i-a fost și colegă de bancă lui Sebastian Doi români, nepot și bunică, au dat împreună bacalaureatul în Italia. Femeia de 57 de ani i-a fost și colegă de bancă lui Sebastian - ilmattino.it

Cei doi au susținut prima probă a examenului ieri. Povestea lor a început cu ani în urmă, când Maricica a decis să își termine studiile, potrivit Il Mattino.

"Am avut multe meserii, croitoreasă la vârsta de opt ani, bonă, asistent social. A fost o viață obositoare, plină de experiență", povestește bunica, cu tristețe că nu a avut posibilitatea să își facă studiile la timp. Însă înscrierea la același liceu cu nepotul ei și la aceeași comisie de examinare a fost o coincidență fericită care i-a unit și mai mult.

Sebastian și bunica sa au fost colegi de bancă

Articolul continuă după reclamă

"Nepotul meu a făcut școala primară la școala Matteo Mari. Ne-am înscris din pură coincidență la Galilei. Mai întâi el, apoi eu, câteva zile mai târziu. Am fost încântată", spune femeia.

Pe acelaşi subiect

Sebastian și Maricica au învățat împreună în ultimul an de liceu, pentru a se asigura că, la final, amândoi vor avea diploma de bac în mână.

"Petreceam cea mai mare parte a timpului împreună, învățând. Locuiesc la bunica mea și a fost o experiență unică, pentru că ne-am întărit reciproc în momentele de oboseală și dificultăți", povestește Sebastian. 

"Nu în fiecare zi vezi bunica și nepotul mergând împreună la școală", a declarat unul din profesorii celor doi. 

"Materia mea preferată este topografia. Bunica mea m-a ajutat să trec prin școală. Eu eram cel care o consola când aveam dificultăți, dar de fapt ea a fost cea care m-a încurajat cu adevărat", mai spune tânărul.

Maricica și-a crescut cele două fiice, dar nu a reușit niciodată să termine liceul până acum.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri externe » Doi români, nepot și bunică, au dat împreună BAC-ul în Italia. Femeia de 57 de ani i-a fost și colegă de bancă lui Sebastian: "Nu vezi în fiecare zi"