Antena Meniu Search
x

Doi soţi din Marea Britanie au fost divorţaţi din greşeală. Un angajat al firmei de avocatură "a apăsat pe butonul greşit"

Doi britanici au fost despărţiţi din greşeală, în urma unei erori informatice. Angajaţii unei firme de avocatură din Londra le-a confundat dosarul cu cel al unui alt cuplu, scrie BBC

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 10:48

Doi soţi din Marea Britanie au fost divorţat din greşeală. Un angajat al firmei de avocatură "a apăsat pe butonul greşit"
Doi soţi din Marea Britanie au fost divorţat din greşeală. Un angajat al firmei de avocatură "a apăsat pe butonul greşit" - Shutterstock

Un angajat al firmei de avocatură londoneze Vardags a comis o eroare care, la o primă vedere, pare amuzantă. A divorţat, din greşeală, un alt cuplu, în timp ce încerca să solicite o decizie finală de divorț pentru un alt client. Trei zile mai târziu, avocaţii au solicitat anularea ordinului, dar judecătorul Sir Andrew McFarlane a respins cererea.

Dosarul arată că doamna Williams a depus cerere de divorț în ianuarie 2023, după 21 de ani de căsătorie. Greșeala a fost făcută, pe 3 octombrie, de către avocații care acționau în numele ei. Aceştia au folosit un portal online, fără autorizarea clientului, unde au solicitat în mod eronat o decizie finală pentru cuplu.

Firma de avocatură a descoperit greşeala două zile mai târziu, crezând că ordinul fusese emis pentru un alt client, dar apoi a solicitat prompt anularea acestuia. Soțul a aflat de situație abia pe 11 octombrie, în aceeași zi în care Vardags le-a scris avocaților săi pentru a explica situația, arată documentele instanței.

Judecătorul nu a mai vrut să anuleze ordinul

Avocații doamnei Williams au argumentat că, deoarece ordinul a fost emis din greșeală, ar trebui pur și simplu să fie anulat, descriind eroarea ca fiind rezultatul unui angajat care pur și simplu a "apăsat pe butonul greșit". Judecătorul McFarlane a respins argumentele soției, deoarece avocații ei erau "autorizați să acționeze în numele clientei și instanța avea dreptul să accepte cererea pentru ordinul final făcut de aceștia, în numele ei".

Ayesha Vardag, cunoscută drept "diva divorţurilor", a declarat că verdictul judecătorului este nedrept, iar statul "nu ar trebui să divorțeze oamenii pe baza unei erori de birou", adăugând că trebuie să existe "intenție" din partea persoanei care divorțează"Când o greșeală este adusă la cunoștința unei instanțe, și toată lumea acceptă că s-a făcut această eroare, evident trebuie să fie corectată", a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Doi soţi din Marea Britanie au fost divorţaţi din greşeală. Un angajat al firmei de avocatură "a apăsat pe butonul greşit"