Antena Meniu Search
x

Galerie foto Doi tineri au murit, după ce au căzut 40 de metri în gol, încercând să-şi facă un selfie lângă cascada Chicao

Un selfie a adus moartea a doi prieteni, după ce au alunecat în gol 40 de metri, încercând să facă un selfie. Tânăra încerca să se apropie cât mai mult pentru a surprinde perfect cascada în fotografie, dar a alunecat, moment în care, prietenul ei a încercat să o prindă, dar au căzut amândoi, izbindu-se de pietrele aflate la baza cascadei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.03.2021, 18:12

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Fernando Danziger, în vârstă de 31 de ani, și Any Caroliny Duarte, în vârstă de 23 de ani, se aflau într-o excursie la cascada Chicao din sudul Braziliei, în data de 14 martie. Locuiau aproape, în municipiul Londrina, aşa că luaseră decizia de a pleca pentru câteva ore în afara oraşului, cu intenţia de a explora minunile naturii, alături de un grup de prieteni.

Cei doi au murit sub privirile prietenilor

Any s-ar fi apropiat prea mult de vârful cascadei pentru a-şi face un selfie cu telefonul mobil, dar a alunecat. Fernando s-a repezit să o ajute, încercând să o tragă de mână, dar a alunecat şi el, căzând amândoi în gol, de la o înălţime de peste 40 de metri, sub privirile îngrozite ale prietenilor.

Atât Any Caroliny, cât și Fernando iubeau natura şi frecventau traseele de pădure, precum şi cascadele din regiune. Nu le erau străine astfel de locuri şi erau mereu pregătiţi, motiv pentru care cei apropiaţi nu-şi pot închipui cum de s-a produs o asemenea tragedie.

Deși serviciile de urgență au fost imediat chemate la fața locului, Cascada Chicao este cunoscută pentru traseul dificil de accesat. Echipele de salvare au venit cu un elicopter, însă era deja prea târziu. Din primele cercetări, ambii ar fi murit în urma impactului, fiind un teren stâncos la baza cascadei, plin de pietre ascunse sub apă.

Trupurile neînsufleţite au duse la Institutul Medical Legal din Londrina, iar circumstanțele din jurul morții acestora vor fi cercetate de Poliția Civilă Faxinală.

Consiliul local de turism intenționează să intre în posesia terenului privat pe care se află cascada Chicao, precum și o altă cascadă vecină pentru a face îmbunătățiri în materie de siguranță. Dorința de a face selfie-uri poate avea consecințe mortale, căutarea imaginii perfecte costându-i viaţa pe sute de oameni anual. Potrivit The Sun, oamenii de știință au solicitat anterior montarea unor atenţionări pentru „zone fără selfie” pentru a descuraja oamenii să își asume riscuri de dragul unei „fotografii ideale”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Doi tineri au murit, după ce au căzut 40 de metri în gol, încercând să-şi facă un selfie lângă cascada Chicao