Antena Meniu Search
x

DOLIU! A murit cea mai longevivă veterană de război din SUA

Emma Didlake, cea mai longevivă veterană de război din SUA, a murit duminică la 110 ani, la o lună după întâlnirea la Casa Albă cu președintele Obama

Emma Didlake, cea mai longevivă veterană de război din SUA, a murit duminică la 110 ani, la o lună după întâlnirea la Casa Albă cu președintele Obama

Președintele SUA, Barack Obama, a deplâns într-un comunicat moartea lui Didlake, afro-americană care s-a alăturat Corpului Auxiliar de Femei al Armatei, în 1943, și pe care a primit-o în Biroul Oval la 17 iulie.

"Emma Didlake și-a servit țara cu distincție și onoare, a fost o adevărată pionieră pentru generațiile de americani care și-au sacrificat viața pentru patrie", a spus luni Obama, potrivit Agerpres.

Didlake a fost una dintre cele circa 150.000 de femei care s-au alăturat Corpului Auxiliar de Femei al armatei SUA, angajate în activități de sprijin al trupelor în cel de-al Doilea Război Mondial (1939-1945).

Nepoata sa, Marilyn Horne, 62 de ani, a spus în ziarul San Antonio Express-News că Didlake s-a simțit foarte obosită în ultimele zile. A căzut la pat, iar duminică a murit la Detroit (Michigan). "A trecut exact o lună de când am fost la Casa Albă. Cred că a simțit că a făcut tot ceea ce a trebuit și poate în sfârșit să se odihnească", a declarat Horne ziarului.

După moartea lui Didlake, cel mai vârstnic veteran de război din SUA este Richard Overton, în vârstă de 109 ani, născut în Texas în 1906, potrivit ziarului San Antonio Express-News.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » DOLIU! A murit cea mai longevivă veterană de război din SUA