Antena Meniu Search
x

Doliu în Rusia, a murit inventatorul celei mai letale arme!

Este doliu în Rusia. Mihail Kalaşnikov, inventatorul celei mai vândute arme din lume, a murit într-o clinică din estul Moscovei. "Tatăl" pistolului-mitralieră AK-47 avea 94 de ani şi fusese spitalizat de mai multe ori în ultimele luni

Vezi și

Mihail Kalaşnikov avea probleme de sănătate de ceva vreme, iar de luna trecută respira doar cu ajutorul aparatelor. Pe 21 decembrie inima acestuia s-a oprit.

Mihail Kalaşnikov s-a născut în 1919 într-un sătuc din Seberia. Fiul unui ţăran, a fost cel de-al 17-lea copil al familiei din cei 19! 

Nu a terminat niciodată şcoala, iar în al doilea război mondial a ajuns căpitan de tanc.

Apoi, la numai 28 de ani Mihail a făcut pistolul-mitralieră AK-47. K este iniţiala numelui său, A vine de la automat, iar 47 este anul în care a fost realizată arma.

Pentru prima puşcă Kalaşnikov, Mihail Kalaşnikov a primit premiul Stalin în 1949 şi Ordinul Steaua Roşie.

Durabilitatea, costul redus de producţie şi uşurinţa cu care poate fi folosit au clasat pistolul-mitralieră sovietic AK-47 în Cartea Recordurilor ca arma cea mai larg răspândită în lume.

În prezent, forţe militare şi speciale din 106 ţări de pe mapamond sunt înarmate cu AK-47.

Se spune că celebra armă automată a cauzat mai multe decese decât loviturile aeriene şi atacurile cu rachete.

În fiecare an, un sfert de milion de oameni sunt împuşcaţi cu mitraliere Kalaşnikov.

"Tot ce este complicat este inutil, iar tot ce este util este simplu! Ăsta a fost mereu motto-ul meu", spunea Kalaşnikov! 

Deşi arma concepută de el a omorât mai mulţi oameni decât oricare altă armă, Mihail Kalaşnikov nu s-a simţit nici o clipă vinovat: "Orice armă ar trebui să fie doar în mâinile armatelor care îşi apără ţările, iar faptul că sunt atât de multe arme în jurul nostru nu are nimic de a face cu cel care a creat acea armă. Este vina politicienilor". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Doliu în Rusia, a murit inventatorul celei mai letale arme!