Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Donald Trump a fost blocat permanent pe Snapchat, din motive de ''siguranţă publică''

Conturile lui Donald Trump continuă să fie blocate şi pe alte reţele sociale. După Facebook, Instagram şi YouTube, Snapchat a blocat permanent contul preşedintelui în funcţie. Reprezentanţii platformei susţin că măsura este una menită să menţină ''siguranţa publică''.

de Andreea Anghel

la 14.01.2021 , 09:53

Platforma urmează exemplul celorlalte reţele sociale Donald Trump a fost blocat permanent pe Snapchat, din motive de ''siguranţă publică'' - Profimedia Images
  • Contul lui Donald Trump de Snapchat a fost blocat permanent
  • Platforma urmează exemplul celorlalte reţele sociale

Snapchat a decis să blocheze permanent contul lui Donald Trump citând ''interesul siguranţei publice'' şi se alătură astfel numeroaselor platforme care au interzis acesul preşedintelui în funcţie. Restricţiile au venit în urma violenţelor din data de 6 ianuarie de la Capitoliu.

Acţiunea Snapchat vine după ce Twitter, Facebook şi Instagram, YouTube şi Twitch au luat măsuri similare, permanente sau temporare.

Dacă săptămâna trecută, Snapchat a decis să suspende pentru o perioadă nedeterminată contul preşedintelui în funcţie, miercuri, reprezentanţii au ales ca acesta să fie blocat permanent, potrivit news.ro. 

Articolul continuă după reclamă

Donald Trump, restricţionat şi în trecut 

În iunie 2020, Snapchat a luat prima măsură împotriva preşedintelui american. Platforma nu a mai promovat postările sale pe platforma Discover, citând retorica ce incită la violenţă şi ură, în timpul protestelor legate de uciderea lui George Floyd, aflat în custodia poliţiei din Minneapolis.

De atunci, potrivit Snapchat, Trump a încercat de mai multe ori să încalce regulile comunităţii şi termenii, care interzic răspândirea de informaţii false, discursul instigator la ură şi incitarea la violenţă sau elogierea acesteia.

Compania a spus că a eliminat de fiecare dată conţinutul problematic şi că a transmis avertismente echipei preşedintelui.

Oficial, contul lui va fi reziliat în ziua inaugurării noului mandat prezidenţial. Democratul Joe Biden urmează să fie învestit în funcţie pe 20 ianuarie.

Andreea Anghel Like

Andreea Anghel are o experiență de doi ani în presa audiovizuală, iar din octombrie 2020 s-a alăturat echipei observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Donald Trump a fost blocat permanent pe Snapchat, din motive de ''siguranţă publică''