Donald Trump a fost blocat permanent pe Snapchat, din motive de ''siguranţă publică''

De Andreea Anghel.
Publicat: 14.01.2021, 09:52.
Actualizat: 14.01.2021, 09:53

Conturile lui Donald Trump continuă să fie blocate şi pe alte reţele sociale. După Facebook, Instagram şi YouTube, Snapchat a blocat permanent contul preşedintelui în funcţie. Reprezentanţii platformei susţin că măsura este una menită să menţină ''siguranţa publică''.

Platforma urmează exemplul celorlalte reţele sociale

Donald Trump a fost blocat permanent pe Snapchat, din motive de ''siguranţă publică''

Profimedia Images

Snapchat a decis să blocheze permanent contul lui Donald Trump citând ''interesul siguranţei publice'' şi se alătură astfel numeroaselor platforme care au interzis acesul preşedintelui în funcţie. Restricţiile au venit în urma violenţelor din data de 6 ianuarie de la Capitoliu.

Acţiunea Snapchat vine după ce Twitter, Facebook şi Instagram, YouTube şi Twitch au luat măsuri similare, permanente sau temporare.

Dacă săptămâna trecută, Snapchat a decis să suspende pentru o perioadă nedeterminată contul preşedintelui în funcţie, miercuri, reprezentanţii au ales ca acesta să fie blocat permanent, potrivit news.ro.

Donald Trump, restricţionat şi în trecut

În iunie 2020, Snapchat a luat prima măsură împotriva preşedintelui american. Platforma nu a mai promovat postările sale pe platforma Discover, citând retorica ce incită la violenţă şi ură, în timpul protestelor legate de uciderea lui George Floyd, aflat în custodia poliţiei din Minneapolis.

De atunci, potrivit Snapchat, Trump a încercat de mai multe ori să încalce regulile comunităţii şi termenii, care interzic răspândirea de informaţii false, discursul instigator la ură şi incitarea la violenţă sau elogierea acesteia.

Compania a spus că a eliminat de fiecare dată conţinutul problematic şi că a transmis avertismente echipei preşedintelui.

Oficial, contul lui va fi reziliat în ziua inaugurării noului mandat prezidenţial. Democratul Joe Biden urmează să fie învestit în funcţie pe 20 ianuarie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.