Antena Meniu Search
x

Donald Trump amenință cu închiderea granițelor cu Mexicul, dacă nu va obține finanțare pentru zid

Granița cu Mexicul va fi închisă, iar ajutoarele umanitare trimise către Guatemala, Honduras și El Salvador vor fi sistate, amenință Donald Trump, dacă nu va obține finanțare pentru zidul de la graniță. Președintele american îi acuză pe democrați de obstrucționare.

Donald Trump
Donald Trump anunță că va închide granița cu Mexicul, în lipsa finanțării pentru zid - Abaca Press via Hepta

Granița cu Mexicul va fi închisă, iar ajutoarele umanitare trimise către Guatemala, Honduras și El Salvador vor fi sistate, amenință Donald Trump, dacă nu va obține finanțare pentru zidul de la graniță. Președintele american îi acuză pe democrați de obstrucționare.

Vom fi nevoiţi să închidem graniţa din sud în totalitate dacă democraţii care ne obstrucţionează nu ne vor da banii pentru a termina construirea zidului şi vom schimba legile ridicole privind imigraţia pe care le are ţara noastră. Este greu de crezut că au fost aprobate de un Congres şi de un preşedinte!”, a scris Donald Trump într-o serie de postări pe Twitter, potrivit news.ro.

Honduras, Guatemala şi El Salvador nu fac nimic pentru Statele Unite dar ne iau banii. Există informaţii privind formarea unei noi caravane în Honduras şi ei nu fac nimic privind acest lucru. Vom anula toate ajutoarele umanitare către aceste trei ţări, care profită de SUA de mai mulţi ani!”, a adăugat el.

O nou convoi umanitar se îndreaptă spre Mexic

Joi au apărut informaţii conform cărora un grup de migranţi din Honduras, Guatemala şi El Salvador se află în drum spre Mexic. Conform rapoartelor, mii de migranţi sunt aşteptaţi să rămână în Mexic pentru a-şi căuta locuri de muncă.

Trump a mai făcut astfel de ameninţări în trecut însă nu le-a dus la capăt. Nu este clar dacă administraţia Trump a lansat un proces de analiză privind argumentele pro şi contra unei astfel de decizii.

Viitorul şef al staff-ului de la Casa Albă, Mick Mulvaney, a declarat pentru Fox News vineri dimineaţa că deşi administraţia Trump a micşorat cererea iniţială de cinci miliarde de dolari pentru un zid la graniţa cu Mexicul, membrii Partidului Democrat, care nu vor să aloce deloc fonduri în acest sens, au anunţat administraţia joi noapte că nu vor veni cu o contraofertă.  Mulvaney nu a precizat ce compromis ar accepta administraţia, afirmând doar că Trump este ferm în dorinţa sa de a construi zidul.

Poate este un loc unde putem face un compromis, puteţi obţine ceva din ce doriţi şi noi putem obţine ceva din ce ne dorim”, a declarat Mulvaney.

Donald Trump a repetat marţi, de Crăciun, că blocarea unei părţi a administraţiei federale americane va dura atât timp cât nu obţine finanţare pentru zidul de la frontiera cu Mexicul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Donald Trump amenință cu închiderea granițelor cu Mexicul, dacă nu va obține finanțare pentru zid