Antena Meniu Search
x

Donald Trump va lua o decizie în următoarele "două-trei săptămâni", în privința Rezervei Federale Americane

Președintele american, Donald Trump, a anunțat vineri că, "în două-trei săptămâni", va lua o decizie în legătură cu președinția Rezervei Federale Americane.

Președintele american, Donald Trump, a anunțat vineri că, "în două-trei săptămâni", va lua o decizie în legătură cu președinția Rezervei Federale Americane (Fed), transmite AFP, citat de Agerpres

Mandatul actualei președinte, Janet Yellen, expiră la începutul lunii februarie.

Donald Trump nu a exclus să o numească din nou pe această democrată, pe care o "place mult", la conducerea puternice instituții. 

"Am avut patru reuniuni pentru președinția Fed și voi lua o decizie în următoarele două-trei săptămâni", a declarat el în cursul unei discuții cu jurnaliștii în grădinile Casei Albe, înainte de a pleca spre partidele sale de golf din New Jersey.

Pe fondul unor intense speculații, președintele american s-a întâlnit joi cu Kevin Warsh, fost bancher de la Morgan Stanley și, de asemenea, fost guvernator al Fed, demisionar în 2011.

Într-un discurs luna trecută, Janet Yellen a apărat cu fermitate reglementarea financiară introdusă după criza din 2008-2009, repetând o poziție afișată în trecut, dar care a stârnit temeri pentru șansele sale de a obține un nou mandat în fruntea Fed.

Numele consilierului-șef economic al Casei Albe, Gary Cohn, a fost mult timp citat ca succesor posibil al lui Janet Yellen, dar în prezent pare a fi într-o poziție mai puțin favorabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Donald Trump va lua o decizie în următoarele "două-trei săptămâni", în privința Rezervei Federale Americane