Antena Meniu Search
x

Putin: Dorinţa Occidentului de a domina scena mondială creşte riscul de conflict. Populaţia Ucrainei e folosită drept "carne de tun"

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri, într-un mesaj video publicat de Kremlin, adresat unei reuniuni a miniştrilor apărării din Organizaţia de Cooperare de la Shanghai, că dorinţa Occidentului de a-şi menţine dominaţia pe scena mondială face să crească riscul de conflict, relatează Reuters, citat de Agerpres

De Redactia Observator la 09.12.2022, 15:20
Putin
Putin afirmă că Occidentul foloseşte populaţia Ucrainei drept "carne de tun" - Profimedia

"Potenţialul de conflict în lume creşte şi este o consecinţă directă a încercărilor elitelor occidentale de a-şi menţine cu orice preţ dominaţia politică, financiară, militară şi ideologică pe scena mondială", a spus Vladimir Putin. Acestea "sporesc în mod deliberat haosul şi agravează situaţia internaţională", a adăugat el.

Liderul rus a făcut aceste remarci într-un mesaj video publicat de Kremlin, adresat unei reuniuni a miniştrilor apărării din Organizaţia de Cooperare de la Shanghai şi ţări exsovietice. Putin a acuzat totodată Occidentul că "exploatează" Ucraina şi foloseşte populaţia sa drept "carne de tun" în conflictul împotriva Rusiei.

Putin i-a criticat pe cei care au oferit susţinere militară Ucrainei

Preşedintele rus a calificat în repetate rânduri războiul din Ucraina, numit de Moscova "operaţiune militară specială", drept un conflict între Rusia şi Occident, criticându-i pe cei care au oferit susţinere militară şi financiară Ucrainei, menţionează Reuters.

Kievul, unele ţări occidentale şi Washingtonul spun la rândul lor că Moscova a folosit pretextul preocupărilor de securitate pentru a lansa un război cinic de agresiune împotriva vecinei sale pro-europene, în încercarea de a ocupa părţi din teritoriul acesteia şi de a-l răsturna pe preşedintele Volodimir Zelenski.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Putin: Dorinţa Occidentului de a domina scena mondială creşte riscul de conflict. Populaţia Ucrainei e folosită drept "carne de tun"