Antena Meniu Search
x

Două păsări flamingo s-au rătăcit 7.000 de kilometri, până în Siberia înghețată, unde au fost găsite înfometate și tremurând de frig

Două păsări flamingo, ajunse din greșeală într-una dintre cele mai friguroase regiuni ale Rusiei, au fost salvate înainte să moară de foame și frig la aproximativ 7000 de kilometri distanță de locul în care ar fi trebuit să se afle.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.05.2022, 16:05

Două păsări flamingo s-au rătăcit 7.000 de kilometri, până în Siberia înghețată, unde au fost găsite înfometate și tremurând de frig
Două păsări flamingo s-au rătăcit 7.000 de kilometri, până în Siberia înghețată, unde au fost găsite înfometate și tremurând de frig - captura video/The SIberian Times

Dintr-un motiv greu de explicat, păsările au zburat din Kazahstan în direcția greșită, spre Siberia înghețată. Astfel, în loc să pornească spre țările mai calde din sud, pentru a trece cu bine peste iarnă, cele două înaripate au zburat spre nord, una ajungând în regiunea Yamalo-Nenets, din Siberia, iar cealaltă în Yakutia, unde au fost descoperite în apropierea unor instalații petroliere.

”Era înghețată, evident era slăbită. Stătea în picioare dar când m-am apropiat s-a așezat pe zăpadă și și-a ascuns capul sub aripi. Mi-am scos geaca și am acoperit-o, apoi am dus-o la căldură”, a spus Denis Islamov, operator de producție, care a găsit una dintre păsări.

Probabil că pasărea intenționa să zboare din Kazahstan în Arabia Saudită, Egipt sau Sudan, dar din motive necunoscute a zburat spre nord în loc de sud.

Temperatura în regiune era în jur de minus 7 grade Celsius, în ziua în care a fost găsit primul flamingo.

Pe acelaşi subiect

Un flamingo, vizitator neobișnuit în cea mai rece regiune permanent populată din lume: Yakutia

Al doilea flamingo a fost găsit la aproape 2000 de kilometri spre est, în cea mai rece regiune permanent populată din lume, Yakutia.

Tremura în apropierea unei instalații energetice când un muncitor a observat-o și a adus-o la căldură. ”Era slăbită. Pasarea a fost examinată de un ecologist de la Gazprom Neft Zapolyarye si a concluzionat ca prezenta semne de degeraturi. Dar după câteva ore, flamingo și-a revenit în fire și a început să bea apă”. 

În ambele cazuri, salvatorii caută acum ajutorul experților de la grădinile zoologice îndepărtate pentru a găzdui păsările peste iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Două păsări flamingo s-au rătăcit 7.000 de kilometri, până în Siberia înghețată, unde au fost găsite înfometate și tremurând de frig