Antena Meniu Search
x

Două persoane au murit în Bulgaria în timp ce luptau împotriva flăcărilor care au mistuit mai multe zone ale ţării

Doi silvicultori au fost uciși și un altul a fost rănit miercuri, în Bulgaria, în timp ce luptau împotriva incendiilor forestiere care s-au extins în țară în această săptămână, a declarat Ministerul de Interne.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 05.08.2021, 08:43

Incendii de vegetaţie în Bulgaria
Incendii de vegetaţie în Bulgaria - Getty Images

Cei doi silvicultori au murit după ce au fost prinși de un incendiu care a izbucnit în apropierea unui sat din regiunea Sandanski, de miercuri dimineață, a declarat ministerul, potrivit Le Figaro. Patru case au fost distruse de flăcări miercuri într-un alt incendiu din regiunea Starosel, unde armata a trimis un elicopter pentru a ajuta pompierii.

Incendiile de vegetaţie fac prăpăd în mai multe ţări din Europa

Un alt elicopter, vehicule ale armatei și pompierii au luptat de marți cu un incendiu de proporţii la poalele lanțului muntos Stara Planina din regiunea Karlovo. În urma incendiului, cel puțin șase case și o fostă școală au fost distruse. Bulgaria s-a confruntat cu un val de căldură săptămâna trecută, iar luni serviciile meteo au emis o alertă roșie de avertizare cu privire la caniculă în cea mai mare parte a țării. În ultimele zile au fost înregistrate până la 200-240 de incendii pe zi, a declarat miercuri șeful pompierilor Nikola Nikolov pentru televiziunea publică BNT.

Potrivit acestuia, 93% dintre aceste incendii au fost declanșate de oameni și s-au răspândit rapid datorită căldurii, secetei și vântului. Grecia, Turcia și Macedonia de Nord se confruntă, de asemenea, cu incendii pe scară largă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Două persoane au murit în Bulgaria în timp ce luptau împotriva flăcărilor care au mistuit mai multe zone ale ţării