Antena Meniu Search
x

Drumul Focului Sfant in lume

Focul Sfant, semn al Invierii lui Iisus, a fost adus din Sfantul Mormant de Partiarhul Ierusalimului, Teophilos al III-lea. Zeci de mii de credinciosi ortodocsi s-au imbulzit pentru a lua lumina

Vezi și

Zeci de mii de oameni au fost martori la minunea care se intampla an de an, la biserica ridicata deasupra mormantului lui Iisus. Patriarhul Ierusalimului a iesit cu focul sfant. Toti s-au grabit sa ia lumina.

Multi dintre credinciosi aveau misiunea sa duca lumina sfanta catre comunitatile ortodoxe din toata lumea. Flacara sfanta a ajuns prima data la Betleem, locul in care s-a nascut Iisus.

Masina care o transporta a fost intampinata de mii de credinciosi ortodocsi palestinieni. Oamenii au luat lumina si au celebrat cu dans si urale miracolul invierii. A urmat apoi procesiunea focului sfant catre Biserica Nasterii Domnului din Bethleem, unde a fost oficiata o ceremonie religioasa.

In Rusia, credinciosii ortodocsi s-au dus la biserici cu oua rosii si cozonaci, pentru a fi sfintite. La catedrala Iisus Mantuitorul din Moscova, slujba de Inviere a fost oficiata de Patriarhul Chiril.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Drumul Focului Sfant in lume