Antena Meniu Search
x

Ducele de York, „umilit” la înmormântarea mamei sale. Era considerat copilul favorit al reginei

Ducele de York a fost singurul dintre copiii reginei Elisabeta care nu a purtat uniforma militară în cadrul cortegiului care a însoțit sicriul monarhului spre Edinburgh, scrie The Times. Prințul Andrew rămas fără titlurile militare şi patronajul asociaţiilor, în urma scandalului legăturii cu Jeffrey Epstein.

de Redactia Observator

la 13.09.2022, 14:04

Ducele de York, „umilit” la înmormântarea mamei sale. A fost forțat să urmeze sicriul reginei în haine civile
Ducele de York, „umilit” la înmormântarea mamei sale. A fost forțat să urmeze sicriul reginei în haine civile - Profimedia Images

Regele Charles al III-lea, prințul William, prințesa Anne a Marii Britanii și Edward, contele de Essex, vor purta toți uniformele militare în cadrul funeraliilor de stat, care vor avea loc săptămâna viitoare. 

Prințul Andrew, în vârstă de 62 de ani, nu are voie să îmbrace uniforma militară la patru dintre cele cinci evenimente care se vor organiza în onoarea monarhului. I se va permite să poarte uniforma de viceamiral numai la priveghiul din Westminster Hall, ca un „semn special de respect” pentru mama sa.

Decizia ar fi fost luată chiar de către rege, care este hotărât ca lui Andrew să nu i se permită să se întoarcă la atribuțiile sale regale. Aproape toți cei care au alcătuit cortegiul din spatele sicriului reginei, de la Palatul Holyroodhouse până la Catedrala St. Gile, au purtat uniforme militare, ceremoniale sau ecleziastice.

Ducele de York, despre care se speculează că ar fi copilul preferat al reginei, a purtat doar opt medalii, printre care o distincție pentru serviciul său în timpul războiului din Falkland și medalii pentru Jubileele de argint, aur, diamant și platina.

Pe acelaşi subiect

Prințul Andrew a rămas fără titlurile militare

Prinţul Andrew, cercetat în Statele Unite pentru agresiuni sexuale asupra unei minore, s-a retras de pe reţelele de socializare, la câteva zile după ce i-au fost retrase titlurile militare de către mama sa, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

Al doilea fiu al reginei Elizabeth a II-a a rămas fără titlurile militare şi patronajul asociaţiilor a doua zi după refuzul justiţiei americane de a clasa plângerea în civil care îl acuză de agresiuni sexuale asupra unei minore. Retras din viaţa publică, Ducele de York nu mai foloseşte oficial apelativul „Alteţă regală”. 

Site-ul oficial al monarhiei britanice (royal.uk), care s-a distanţa de prinţ, a fost modificat de asemenea aşa încât să sublinieze retragerea titlurilor militare şi a patronajelor, în timp ce angajamentele sale oficiale făcute în numele suveranei sunt enumerate la timpul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Ducele de York, „umilit” la înmormântarea mamei sale. Era considerat copilul favorit al reginei