Antena Meniu Search
x

Galerie foto Prinţii William şi Harry au stat separat la funeraliile Prințului Philip. Ducesa Meghan a scris personal mesajul de pe coroana de flori

Ochii britanicilor s-au ațintit astăzi la funeraliile prințului Philip și asupra prinţului Harry, revenit în Marea Britanie pentru prima dată de la interviul exploziv acordat lui Oprah. Singur, fără soţia Meghan, care a rămas în Statele Unite, mezinul Dianei a venit special să îşi ia rămas bun de la bunicul Philip. Cei doi au fost extrem de apropiaţi. 

de Redactia Observator

la 17.04.2021, 18:10

  • Serviciul funerar pentru prinţul Philip, duce de Edinburgh şi soţ al reginei Elizabeta II, a avut loc într-un cadru restrâns, cu doar 30 de membri, în Capela Castelului Windsor.
  • Prinţii Charles, Andrew, Edward şi prinţesa Anne, cei patru copii ai ducelui de Edinburgh, precum şi prinţii William şi Harry, nepoţi ai lui, au condus sicriul.
  • A fost pentru prima dată când ducele și ducesa de Cambridge s-au întâlnit cu Harry după scandalul Megxit.

Mesajul de pe coroana de flori trimisă de ducele și ducesa de Sussex la Capela Saint George a fost scris de mână de Meghan, care urmărește înmormântarea la televizor, în casa cuplului din California, potrivit The Guardian. Meghan a fost sfătuită să nu zboare în Marea Britanie, din cauza sarcinii. Meghan și Harry au ales personal florile din surse locale pentru coroană - au ales Acanthus mollis, floarea națională a Greciei, pentru a simboliza originea Prințului Philip, născut în Grecia și Eryngium care reprezintă Marina Regală, aluzie la cariera militară a ducelui de Edinburgh. Coroana de flori cuprinde și campanula, simbol al recunoștinței și dragostei veșnice, rozmarinul care semnifică amintirea, lavandă pentru devotament și trandafiri, simbol al lunii iunie - luna nașterii lui Philip.

Philip îl adora pe Harry care, zic apropiaţii, îi şi seamănă foarte mult. Harry a moştenit de la el caracterul, stilul relaxat şi simţul umorului. Într-un comunicat dat publicităţii luni, Harry l-a definit drept un "maestru al grătarului, un glumeț legendar şi un neastâmpărat până în ultimul moment." Biograful Ducelui a declarat pentru presă că Philip a continuat să îşi susţină nepotul favorit chiar şi după apariţia interviului dat lui Oprah pe care l-a catalogat drept nebunie curată.

William și Harry au stat în locuri opuse în Capela Saint George, la slujbă, în timp și-au luat rămas bun de la bunicul lor. Ducele de Sussex a stat singur cel mai probabil din cauza restricțiilor, potrivit The Guardian. Cei doi au stat separat și în spatele sicriului ducelui de Edinburgh, pe durata procesiunii de la Castelul Windsor la capela Saint George, între cei doi fiind prezent vărul lor, Peter Philips. Prinţul William a fost primul în rând, întrucât este al doilea în ordinea succesiunii la tron după tatăl lor, prinţul Charles, urmat de vărul său Peter Phillips şi apoi de prinţul Harry. Potrivit unor surse apropiate familiei regale, decizia i-ar fi aparținut chiar reginei Elisabeta a II-a. Prinţesa Anne şi prinţul Charles au mers în primul rând, urmaţi de prinţul Edward şi prinţul Andrew.

Cei doi frați, Harry și William, ar fi avut o relație dificilă în ultimii ani iar scandalul acuzațiilor aduse de ducele și ducesa de Sussex Casei Ragale Britanice ar fi răcit și mai tare lăgătura dintre cei doi. A fost pentru prima dată când ducele și ducesa de Cambridge s-au întâlnit cu Harry după scandalul distanțării de familia regală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Prinţii William şi Harry au stat separat la funeraliile Prințului Philip. Ducesa Meghan a scris personal mesajul de pe coroana de flori