Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto După 21 de ani în spaţiu, un satelit nefuncţional NASA s-a prăbuşit în Deşertul Sahara

Un satelit nefuncţional din 2018 al NASA s-a prăbuşit pe Pământ după 21 de ani în spaţiu. Satelitul a fost localizat pe 20 aprilie în Deşertul Sahara, relatează Mirror.

de Aura Trif

la 21.04.2023 , 09:26

Oficialii NASA au declarat că nu au primit până acum rapoarte de pagube sau răniri în urma prăbuşirii satelitului, care a avut loc la primele ore ale dimineții în Deşertul Sahara. Satelitul avea o șansă de una din 2.500 de a ucide pe cineva, cu toate acestea, se pare că a aterizat fără a fi raportat până acum orice fel de pagubă.

Cea mai mare parte a satelitului de 300 kg, numit Rhessi, era de așteptat să ardă pe măsură ce se prăbușeşte prin atmosferă la reintrarea sa pe Pământ. Dar este posibil ca unele componente să fii lovit Pământul.

Poziţia exactă a locului în care a lovit Pământul nu a fost dezvăluită pe fondul incertitudinii, dar NASA a spus că riscul ca acesta să provoace rău „oricui de pe Pământ este scăzut”, cu toate acestea, s-a raportat că satelitul a aterizat în deșertul Sahara.

Articolul continuă după reclamă

Satelitul a cercetat activitatea solară timp de 16 ani până la deconectare

Lansat în spaţiu în 2002, Rhessi a fost oprit în 2018 în urma unei probleme de comunicare. Înainte de a fi deconectat, a studiat erupțiile solare și ejecțiile de masă coronară de la soare.

Orbita Pământului este plină de deșeuri spațiale vechi, estimările actuale sugerând cel puțin 30.000 de bucăți urmărite de rețelele globale de supraveghere.

Aura Trif Like
Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri externe » După 21 de ani în spaţiu, un satelit nefuncţional NASA s-a prăbuşit în Deşertul Sahara