Antena Meniu Search
x

După 70 de ore de muncă, o barmaniță din SUA a câștigat doar 9.28 $. Femeia îndeamnă clienții să-i lase bacșiș

O femeie din Statele Unite, care lucrează ca barmaniță, a postat pe rețelele sociale fluturașul de salariu pentru a le arăta tuturor cât de puțin căștigă și de ce îi încurajează pe clienți să lase bacșiș. După aproape 71 de ore de muncă, tânăra câșștigă 9.28 de dolari.

de Redactia Observator

la 07.03.2021, 18:33

Fluturașul de salariu al tinerei din SUA
Fluturașul de salariu al tinerei din SUA - TikTok
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Aaliyah Cortez lucrează la un bar din Texas, iar potrivit fluturașului de salariu, după două săptămâni de lucru, tânăra a câștigat 9.28 de dolari, scrie publicația Insider.

„De asta trebuie să lăsați întotdeauna bacșiș”, a transmis ea, pe rețelele sociale. 

Aaliyah a explicat că pentru 71 de ore, cu un salariu de 2.13 dolari pe oră, ar trebui să câștige 150 de dolari, însă, o parte din această sumă se duce la stat, pe asigurarea socială, pe asigurarea medicală și impozitul pe venit. Astfel, ea rămâne în mână doar cu 9.28 de dolari.

“Desigur că primesc și bacșiș, dar suma aceasta reprezintă exact câștigul meu pe oră”. 

Tânăra a declarat că îi place jobul său, însă speră la o schimbare în industrie. Postarea femeii a strâns peste 100.000 de comentarii, cele mai multe fiind cuvinte de încurajare și critici la adresa legilor statului american. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » După 70 de ore de muncă, o barmaniță din SUA a câștigat doar 9.28 $. Femeia îndeamnă clienții să-i lase bacșiș