Antena Meniu Search
x

Video După Franța, isteria ploșnițelor ajunge și În UK. Francezii, exasperați de insectele care se hrănesc cu sânge uman și de costul dezinsecției

Invazia ploșnițelor de pat pare scăpată de sub control în Franța. Mulţi locuitori aleg să-și arunce saltelele, deoarece o dezinsecție poate ajunge și la o mie de euro. Panica i-a cuprins şi pe britanici. În Londra, navetiştii refuză să se mai aşeze în metrou după ce au văzut o filmare virală cu ploşniţele care se ascund în ţesătura banchetelor. 

de Redactia Observator

la 16.10.2023, 20:22

Vezi și

Pe reţelele sociale, prezența ploșnițelor în mijloacele de transport în comun din capitala Marii Britanii a dat naștere unei adevărate isterii. Localnicii au refuzat să mai folosească scaunele sau le-au acoperit cu diverse materiale găsite prin case. Primarul orașului, Sadiq Khan, crede că filmarea cu micile insecte prezintă doar un caz izolat.

Sadiq Khan, primarul Londrei: "Este o adevărată îngrijorare. Oamenii sunt îngrijorați că aceste insecte din Paris ar putea ajunge în Londra. Luăm măsuri, ca să ne asigurăm că nu avem aceste probleme în Londra. Vorbim cu prietenii din Paris, ca să vedem dacă sunt lecții pe care putem să le învățăm. Din mai multe motive, nu credem că aceste probleme vor ajunge și în Londra."

Cât costă o dezinsecție în Franța?

Peste Canalul Mânecii, în Franța, situaţia a scăpat de sub control. Tot mai multă lume sună la firme specializate iar o dezinsecție completă poate ajunge și la o mie de euro. 

Pe acelaşi subiect

Lucas Pradalier, specialist în dezinsecție: "O să ne axăm pe salteaua de pat, deoarece acesta este locul unde ploşniţelor le place să se ascundă. O să o întoarcem, întotdeauna tratezi ambele părți."

Din cauza prețului, care crește de la o zi la alta, unii localnici din Marsilia aruncă saltelele direct la gunoi şi îşi cumpără altele. Oficialii francezi spun că toamna foarte călduroasă favorizează apariția ploșnițelor de pat. 

Olivier Véran, purtător de cuvânt al guvernului francez: "Încălzirea globală alimentează focarele de infecție cu ploșnițe de pat în Occident, în special în țările vizate de un număr ridicat de turiști. Pentru cetățenii noștri, viața a devenit un calvar."

Invazia insectelor care se hrănesc cu sângele oamenilor şi al animalelor de companie are loc cu doar un an înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » După Franța, isteria ploșnițelor ajunge și În UK. Francezii, exasperați de insectele care se hrănesc cu sânge uman și de costul dezinsecției