Antena Meniu Search
x

Video După furtuni de zăpadă, cea mai mare ploaie din ultimii aproape 200 de ani a provocat haos în California

Americanii nu au linişte. După furtuni de zăpadă, inundaţiile fac ravagii în California şi Nevada. A doua cea mai mare ploaie din ultimii aproape 200 de ani a devastat oraşul San Francisco. În statele vecine, ninsoarea s-a dezlănţuit din nou, iar şcolile şi staţiunile de schi au fost închise. Abia peste două zile vremea va reveni la normal, spun meteorologii. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 04.01.2023, 20:09

Vezi și

Anul nou a început cu un potop ne mai văzut pentru locuitorii din San Francisco. Weekendul a adus una dintre cele mai puternice ploi din ultimii 170 de ani şi a inundat străzile în mai puţin de 20 de minute. Oamenii s-au văzut prinşi în mijlocul puhoaielor care au inundat case şi au răsturnat arbori imenşi peste locuinţe şi maşini. Pompierii şi ambulanţa au primit sute de apeluri de ajutor într-un ritm căruia cu greu i-au făcut faţă.

Furtuna a făcut şi victime: în Sacramento, o femeie a murit, după ce a rămas blocată în maşina pe care o conducea. Iar într-un parc, un bărbat de 72 de ani a fost strivit de un copac doborât de vijelie. 

Peste 235.000 de oameni au rămas fără electricitate în California şi Nevada, iar pe alţii i-au salvat pompierii din mijlocul apelor, cu bărci de salvare. Echipele de intervenţii au mers din casă în casă şi, cu saci cu nisip, au oprit apa să intre în locuinţe. 

Vremea extrem din Statele Unite a fost sfidată, însă, de teribilişti. Unii au făcut surf pe străzile pline cu apă

În timpul acesta, la 500 de kilometri distanţă de aceste inundaţii, în Sierra Nevada, localnicii erau copleşiţi de zăpadă. În staţiunile de ski, stratul a depăşit un metru şi jumătate, iar telescaunele au fost oprite pentru a preveni accidentele. 

Ninsorile au ajuns şi în Marea Britanie. Copiii sunt bucuroşi, dar părinţii ascultă îngrijoraţi buletinele meteo. După două zile cu cod galben de vreme rea, temperaturile vor creşte. Topirea zăpezilor poate aduce inundaţii, avertizează meteorologii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » După furtuni de zăpadă, cea mai mare ploaie din ultimii aproape 200 de ani a provocat haos în California