Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Grecia impune tuturor călătorilor teste PCR negative la sosirea în țară, după o decizie similară a Italiei. Când intră în vigoare

Grecia va cere tuturor vizitatorilor care vor să intre în țară, inclusiv celor din alte țări din Uniunea Europeană, să prezinte la sosire un test PCR negativ efectuat în termen de 48 de ore, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății din această țară.

de Ana Maria Ghiarasim

la 15.12.2021 , 22:07

Harta Greciei marcată cu un semn care reprezintă virusul ce provoacă boala Covid
După Italia, și Grecia impune călătorilor teste PCR negative la sosirea în țară. Când intră în vigoare noile restricții - Shutterstock

Măsura, care va intra în vigoare din 19 decembrie, vine la doar o zi după ce Italia a impus cerințe similare.

Decizia Greciei face parte din eforturile guvernului de a controla pandemia de Covid pe fondul îngrijorărilor legate de noua variantă Omicron, a transmis ministerul. Cerința intră în vigoare la 6 dimineața, ora locală, pe 19 decembrie, cu singura excepție care se aplică călătorilor ce au rămas în altă țară pentru mai puțin de 48 de ore.

Grecia continuă să înregistreze tot mai multe cazuri zilnice de Covid-19, precum și un număr mare de noi spitalizări și decese, scrie Bloomberg.

Articolul continuă după reclamă

Comisia Europeană face apel la o ”abordare coordonată”

Pe acelaşi subiect

Comisia Europeană a transmis, miercuri, că țările ar trebui să informeze UE în prealabil cu privire la modificările regulilor de călătorie legate de Covid.

Purtătorul de cuvânt Christian Wigand a spus că „pentru a menține o abordare coordonată”, națiunile UE sunt obligate „să informeze comisia și celelalte state membre cu 48 de ore înainte de fiecare decizie prin care se impun restricții suplimentare”.

Italia impune carantină pentru nevaccinați

Pe lângă teste, Italia anunță că toți călătorii nevaccinați, inclusiv cei din UE, trebuie să stea în carantină timp de cinci zile și să efectueze un test antigen cu 24 de ore înainte de intrare sau test RT-PCR cu 48 de ore înainte de intrarea în țară. Testul devine obligatoriu și pentru cei vaccinați.

Noile reguli au fost incluse într-o ordonanță adoptată marți după-amiază de ministrul Sănătății, Roberto Speranza și anunțată de ministrul de externe, Luigi Di Maio. Intră în vigoare din 16 decembrie 2021 și va fi valabilă până la 31 ianuarie 2022. 

Italia se închide în vederea sărbătorilor de Crăciun și pentru a opri propagarea variantei Omicron. Guvernul a decis să prelungească obligativitatea certificatului verde în zona albă până pe 31 martie 2022, după ce urma să expire pe 15 ianuarie 2022, relatează Corriere della Sera. Totodată de azi Italia impune vaccinarea obligatorie pentru personalul din şcoli, dar şi pentru cei care fac parte din forţele de ordine: poliţie, armată şi servicii de urgenţă.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Grecia impune tuturor călătorilor teste PCR negative la sosirea în țară, după o decizie similară a Italiei. Când intră în vigoare