Antena Meniu Search
x

Record absolut de cazuri Covid-19 în Marea Britanie într-o singură zi, pe fondul răspândirii Omicron

Marea Britanie a înregistrat miercuri cele mai multe cazuri zilnice de coronavirus de la începutul pandemiei, în contextul în care un oficial britanic din domeniul sănătății a anunțat că se așteaptă la o creștere ”uimitoare” a numărului de cazuri, în următoarele zile.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.12.2021, 20:29

Record absolut de cazuri Covid-19 în Marea Britanie într-o singură zi, pe fondul răspândirii Omicron
Record absolut de cazuri Covid-19 în Marea Britanie într-o singură zi, pe fondul răspândirii Omicron - Profimedia Images

Regatul Unit a înregistrat miercuri cele mai multe cazuri zilnice de coronavirus de la începutul pandemiei, în contextul în care un oficial britanic din domeniul sănătății a anunțat că se așteaptă la o creștere ”uimitoare” a numărului de cazuri, în următoarele zile. Potrivit rapoartelor, miercuri au fost raportate 78.610 de noi cazuri de COVID-19, cu aproximativ 10.000 mai multe decât maximul anterior raportat în ianuarie, scrie Reuters.

Până acum, peste 11 milioane de oameni au fost testați pozitiv la Covid în Regatul Unit, care are o populație totală de aproximativ 67 de milioane.

Prim-ministrul Boris Johnson a avertizat cu privire la „un val” de infecții care se extinde în Marea Britanie, odată cu răspândirea tulpinii Omicron a noului coronavirus. 

Omicron pune în pericol serviciul britanic de sănătate

Pe acelaşi subiect

Jenny Harries, directorul executiv al Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie, a numit anterior varianta Omicron „probabil cea mai importantă amenințare” de la începutul pandemiei.

„Cifrele pe care le vedem pe datele din următoarele câteva zile vor fi destul de uimitoare în comparație cu rata de creștere pe care am observat-o în cazurile pentru variantele anterioare”, a spus ea unei comisii parlamentare.

Harries a spus că Omicron are potențialul de a pune „în pericol grav” serviciul național de sănătate din cauza vitezei cu care se răspândește.

Zece cazuri spitalizate cu Omicron, în Marea Britanie

În acest moment, zece persoane infectate cu Omicron sunt internate în spitalele din Marea Britanie, iar cel puțin una a decedat.

Peste 146.000 de oameni au murit din cauza COVID-19 în Regatul Unit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Record absolut de cazuri Covid-19 în Marea Britanie într-o singură zi, pe fondul răspândirii Omicron