Antena Meniu Search
x

Italia se închide pentru nevaccinaţi, teste și carantină pentru cei care intră în țară. Noile reguli de călătorie pentru români

Regulile pentru cei care intră în Italia din toate țările, inclusiv din UE, au fost modificate. ”Graniţele se închid pentru nevaccinaţi, teste și carantină pentru cei care intră” titrează Corriere della Sera. Guvernul a prelungit starea de urgență până la 31 martie 2022.

de Redactia Observator

la 15.12.2021, 10:54

Italia se închide pentru nevaccinaţi, teste și carantină pentru cei care intră în țară. Noile reguli de călătorie pentru români
Aeroportul Fiumicino din Roma - Shutterstock

Italia se închide în vederea sărbătorilor de Crăciun și pentru a opri propagarea variantei Omicron. Guvernul a decis să prelungească obligativitatea certificatului verde în zona albă până pe 31 martie 2022, după ce urma să expire pe 15 ianuarie 2022, relatează Corriere della Sera. Totodată de azi Italia impune vaccinarea obligatorie pentru personalul din şcoli, dar şi pentru cei care fac parte din forţele de ordine: poliţie, armată şi servicii de urgenţă.

Noile măsuri vizează oprirea creșterii noului val epidemiologic. Cei care sosesc în Italia din toate țările Uniunii Europene și nu sunt vaccinați trebuie să stea în carantină timp de cinci zile și să efectueze un test antigen cu 24 de ore înainte de intrare sau test RT-PCR cu 48 de ore înainte de intrarea în țară. Testul devine obligatoriu și pentru cei vaccinați.

Noile reguli au fost incluse într-o ordonanță adoptată marți după-amiază de ministrul Sănătății, Roberto Speranza și anunțată de ministrul de externe, Luigi Di Maio. Intră în vigoare din 16 decembrie 2021 și va fi valabilă până la 31 ianuarie 2022. 

Regulile stricte nu diferă foarte mult de cele care erau deja în vigoare, dar pentru sosirile din țări non-europene. Introducerea măsurilor și pentru țările UE a stârnit furia Comisiei Europene. Vicepreședintele Vera Jourova a cerut Italiei să ofere explicații. Ministrul Sănătății, Roberto Speranza s-a declarat îngrijorat de creșterea cazurilor de Covid-19 și de creșterea deceselor. Susține că este „necesară și urgentă” adoptarea noilor măsuri restrictive pentru cei care sosesc din țări non-europene și creșterea rigorii pentru călătoriile din Europa.

Pe acelaşi subiect

Ce se întâmplă cu cei care vin în Italia din țări UE, inclusiv din România

Dispoziția prevede că cei care sosesc din „Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Republica Cehă , România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția, Andorra,Monaco și nu sunt vaccinați rămân cinci zile în carantină. Cei care au primit vaccinul trebuie să efectueze un test înainte de a intra în Italia. Regula se aplică și italienilor care pleacă în străinătate când se întorc acasă.

Românii reprezintă cea mai numeroasă categorie de imigranți din Italia. Cel puțin 1,2 milioane de români sunt stabiliți în peninsulă, mulți dintre ei au plăbificat să vină în țară pentru sărbători. 

Ce se întâmplă cu cei care vin în Itala din țări non-UE

Pentru cei care sosesc din toate celelalte state din afara UE, inclusiv italieni, dacă nu sunt vaccinați, durata carantinei este de zece zile. Pe de altă parte, cei vaccinați trebuie să efectueze „un test RT-PCR cu 72 de ore înainte de intrare” sau „un test antigen cu 24 de ore înainte de intrare”. Pentru cei care sosesc din Marea Britanie și Irlanda de Nord, testul PCR trebuie efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Coridoare non-Covid pentru călătorii turistice

Rămâne posibilitatea de a pleca în siguranță în străinătate în scopuri turistice prin așa numitele coridoare non-Covid „care operează spre Aruba, Maldive, Mauritius, Seychelles, Republica Dominicană, Egipt (limitat la zonele turistice Sharm El Sheikh și Marsa Alam)”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Italia se închide pentru nevaccinaţi, teste și carantină pentru cei care intră în țară. Noile reguli de călătorie pentru români