Antena Meniu Search
x

GALERIE FOTO | E scandal în Ucraina după ce Armata a decis ca femeile soldat să defileze în pantofi cu toc: "O idee stupidă"

E scandal în Ucraina după ce Armata a decis ca femeile din cadrul forţelor militare să defileze în pantofi cu toc la parada militară de luna viitoare.

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 09:34

Parada aniversează 30 de ani de independenţă a Ucrainei, după prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice. Imaginile cu femeile-soldat care mărşăluiesc în pantofi cu toc, în pregătirea paradei militare, a stârnit un val de critici, notează The Guardian. Ministerul Apărării din Ucraina a făcut publice aceste imagini: "Azi pentru prima dată antrenamentele se desfăşoară pe tocuri. E un pic mai dificil decât cu bocanci, dar ne străduim".

Iniţiativa Armatei a creat tensiune în Parlament, acolo unde mai multe deputate au venit în pantofi cu toc şi l-au îndemnat pe ministrul Apărării să poarte şi el astfel de pantofi la parada militară. "Nu ne putem gândi la o idee mai stupidă şi mai dăunătoare", a declarat Inna Sovsun, care consideră că ideea este una misogină: "Femeile din Armată îşi riscă vieţile la fel ca bărbaţii şi nu merită să fie luate în râs".

Acelaşi gen de discurs l-a avut şi Olena Kondratiuk, vicepreşedintele Parlamentului, care a precizat că autorităţile au umilit femeile din Armată şi ar trebui să prezinte scuze publice. În prezent, peste 31.000 de femei fac parte din forţele armate ale Ucrainei, iar peste 4.000 dintre ele au grade de ofiţeri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » GALERIE FOTO | E scandal în Ucraina după ce Armata a decis ca femeile soldat să defileze în pantofi cu toc: "O idee stupidă"