Antena Meniu Search
x

Revoltă într-o închisoare din Ecuador: 15 morţi şi 20 de răniţi

Cel puţin 15 deţinuţi au fost ucişi luni în urma unei revolte într-una dintre cele mai mari închisori din Ecuador, scena unor violenţe mortale în trecut, au anunţat autorităţile, citate marţi de France Presse.

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 10:17

Imagini de la faţa locului
15 morţi şi 20 de răniţi, după o revoltă într-o închisoare din Ecuador - Profimedia

15 persoane au murit, iar alte 20 de persoane au fost rănite, a declarat pentru presă administraţia penitenciară din Ecuador. Anterior, administraţia penitenciară ecuadoriană (SNAI) a indicat că cinci deţinuţi răniţi au primit îngrijiri la faţa locului, iar un altul a fost transportat la spital, fără a preciza gravitatea rănilor.

SNAI a adăugat că "unităţile tactice continuă operaţiunile de a recăpăta controlul" penitenciarului.

Situată la marginea oraşului Latacunga (sud), închisoarea găzduieşte aproximativ 4.300 de deţinuţi şi este una dintre cele mai mari din ţară, relatează agerpres.ro. Din februarie 2021, şapte masacre între deţinuţi au avut loc acolo, în care au fost ucise peste 400 de persoane.

Autorităţile s-au dovedit până acum incapabile să oprească aceste violenţe, comise adesea cu armă albă şi marcate de decapitări şi alte acte de barbarie. Potrivit estimărilor oficiale, închisorile supraaglomerate din ţară găzduiesc aproximativ 35.000 de prizonieri, inclusiv mulţi membri ai bandelor care au legătură cu drogurile.

Pe acelaşi subiect

210 tone de droguri, confiscate în 2021 în Ecuador

În 2021, Ecuadorul a confiscat o cantitate-record de 210 tone de droguri, în principal cocaină. Învecinat cu Columbia şi Peru, cei mai mari producători de cocaină din lume, Ecuadorul serveşte drept port de plecare pentru transporturile de droguri, în principal către Statele Unite şi Europa. Anul trecut, ţara cu 17,7 milioane de locuitori a înregistrat o rată de 14 crime la 100.000 de oameni, aproape dublu faţă de 2020.

În august, guvernul preşedintelui Guillermo Lasso a lansat un recensământ al deţinuţilor cu scopul de a ameliora condiţiile de viaţă pe fondul supraaglomerării închisorilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Revoltă într-o închisoare din Ecuador: 15 morţi şi 20 de răniţi