Antena Meniu Search
x

Cel puţin 5 morţi în urma unei explozii în Ecuador. Statul a declarat stare de urgenţă din cauza grupărilor criminale: "Este o declaraţie de război"

O explozie mortală a avut loc duminică în orașul-port Guayaquil din Ecuador. Oficialii au interpretat incidentul ca fiind „o declarație de război” din partea grupărilor de crimă organizată.

de Antonia Roşu

la 15.08.2022, 08:36

Cel puţin 5 morţi în urma unei explozii în Ecuador. Statul a declarat stare de urgenţă din cauza grupărilor criminale: "Este o declaraţie de război"
Cel puţin 5 morţi în urma unei explozii în Ecuador. Statul a declarat stare de urgenţă din cauza grupărilor criminale: "Este o declaraţie de război" - Profi Media

Cel puțin cinci persoane au murit și alte 26 au fost rănite în explozia de duminică. Ministrul de Interne al Ecuadorului a declarat că este o „declarație de război” împotriva guvernului, din partea grupărilor criminale, relatează BBC.

Ecuador, un renumit coridor al Americii de Sud pentru traficanţii de cocaină

Țara andină, un cunoscut traseu de contrabandă cu cocaină între Peru și Columbia, a înregistrat recent o creștere bruscă a numărului de crime.

A fost declarată stare de urgență în Guayaquil, cel mai populat oraş din Ecuador și un important centru comercial. Aceasta este cea de-a patra, din octombrie încoace, cauzată de violențele săvârşite de către organizaţiile criminale.

Pe acelaşi subiect

Opt case și două mașini au fost distruse în explozia de duminică, potrivit autorităţilor. Imagini de la fața locului arată porţile caselor distruse, mașinile mânjite cu sânge şi geamurile sparte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În cadrul unei conferinţe de presă, oficialii au declarat că ţintele atacului erau doi bărbați, cunoscuţi sub numele de Cucaracha, respectiv Junior. Cei doi ar avea conexiuni cu Los Tiguerones, una dintre cele mai influente bande criminale din Ecuador.

Guvernul consideră explozia ca fiind o "declaraţie de război" împotriva statului

„Mercenarii crimei organizate, care destabilizează de mult economia, au recurs acum la explozibili”, a scris ministrul de Interne, Patrick Carrillo, pe Twitter duminică. „Aceasta este o declarație de război la adresa statului”, a mai spus el.

În Guayaquil s-au raportat acte șocante de violență, inclusiv cadavre decapitate atârnate de poduri și revolte în închisori, între membri ai unor grupări rivale. Aproape 400 de deținuți au fost uciși în șase revolte separate din februarie anul trecut şi până astăzi.

Guayaquil este considerat ca fiind unul dintre cele mai periculoase oraşe ale lumii

„Am văzut oameni spânzurați de poduri, crime pe motociclete, violuri în centre comerciale și în autobuze școlare”, a spus primarul oraşului Guayaquil într-o scrisoare deschisă, adresată preşedintelui din Ecuador. "Ce mai vreți să facem pentru a ne apăra?”

Guayaquil este clasat pe locul 50, în topul celor mai periculoase orașe din lume, potrivit Insight Crime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 5 morţi în urma unei explozii în Ecuador. Statul a declarat stare de urgenţă din cauza grupărilor criminale: "Este o declaraţie de război"