Antena Meniu Search
x

Edilii Parisului vor sa lase spatiile verzi in grija... oilor

Gradinarii din Paris risca sa-si piarda slujbele din cauza... oilor. Pentru ca masinile de tuns iarba sunt prea zgomotoase si fac prea mult fum, edilii vor sa lase spatiile verzi in grija oilor. Deocamdata au angajat cateva sa vada daca pot face fata provocarii.

Vezi și

Tot ce au de facut acestei oi, in urmatoarele sase luni, este sa manance iarba de pe un teren de 2.000 de metri patrati, din apropierea arhivei nationale din Paris.

Daca vor reusi sa "tunda" iarba mai bine decat gradinarii, atunci edilii au de gand sa le faca un contract pe perioada nedeterminata. Ba chiar le vor angaja niste ajutoare.

“Aparatele de tuns iarba sunt foarte zgomotoase si consuma combustibil sau curent. Nu este o munca satisfacatoare pentru gradinarii care imping aceste masinarii. Este obositor! Si nu doar din cauza aparatelor, ci din cauza faptului ca lucreaza cu erbicid chimic. Asadar avem o alternativa la produsele chimice”, a declarat Fabienne Giboudeaux, membra a consiliului muncipal Paris.

Acesta nu este singurul proiect de acest gen. Pana acum, autoritatile franceze au implementat cu succes proiecte asemanatoare pe arii restranse, in pofida ingrijorarilor cu privire la siguranta oilor, care pot ingera, astfel, substante nocive. Dupa terminarea proiectului, peste sase luni, autoritatile vor efectua o evaluare a muncii oilor, iar daca vor constata ca acestea au facut treaba buna, ar putea hotari sa inlocuiasca gradinarii cu oi si in alte spatii publice pariziene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Edilii Parisului vor sa lase spatiile verzi in grija... oilor