Antena Meniu Search
x

Efectele deciziei Curţii Supreme a S.U.A: O fetiţă de 10 ani, victimă a violului în Ohio, nevoită să meargă în alt stat pentru avort

O fetiță de 10 ani, însărcinată în șase săptămâni și trei zile, a fost refuzată să facă avort în Ohio, deşi fusese victimă a violului. Ea a fost nevoită să plece în statul Indiana pentru a face întreruperea de sarcină. Cazul copilei a evidenţiat impactul şocant al hotărârii Curţii Supreme a SUA cu privire la avort.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 04.07.2022, 11:18

O fetiţă în vârstă de 10 ani, victimă a violului, a fost nevoită să călătorească din statul Ohio în Indiana pentru avort.
O fetiţă în vârstă de 10 ani, victimă a violului, a fost nevoită să călătorească din statul Ohio în Indiana pentru avort. - Profimedia

Povestea fetei a ieşit la iveală la trei zile după ce instanţa a anulat dreptul la nivel naţional de a întrerupe sarcina şi după ce a intrat în vigoare interdicţia avortului în statul Ohio. Copila avea atunci şase săptămâni de sarcină.

Dr. Caitlin Bernard, medic obstetrician-ginecolog din Indianapolis, a declarat că a primit un apel de la un coleg medic din Ohio care tratează victimele abuzului asupra copiilor, cerându-i ajutorul. Legislatorii din Indiana nu au interzis sau restricţionat încă avortul, dar probabil că vor face acest lucru în contextul unei sesiuni speciale a Adunării de Stat, la sfârşitul lunii curente.

Femeile, obligate să călătorească în alt stat pentru dreptul la avort

Persoanele care efectuează proceduri de întrerupere a sarcinii susţin că există o creştere bruscă a numărului de pacienţi care vin la clinicile lor pentru avort din statele vecine, unde astfel de proceduri sunt în prezent restricţionate sau interzise.

Pe acelaşi subiect

Este greu de imaginat că în doar câteva săptămâni nu vom avea capacitatea de a oferi această operaţiune de îngrijire, a declarat medicul obstetrician-ginecolog din Indianapolis, Caitlin Bernard. 

Însă cazul fetiţei de 10 ani a determinat personalităţi politice proeminente anti-avort să apere drepturile femeilor şi fetelor – inclusiv victimele abuzului – în timp ce apără restricţiile referitoare la avort.

Cazul fetiței de 10 ani a pus într-o poziţie dificilă politicienii anti-avort

Guvernatorul republican Kristi Noem din Dakota de Sud, menţionată ca potenţial candidat al lui Donald Trump în 2024, a declarat că este incredibil că ”nimeni nu vorbeşte despre individul pervers, oribil şi bolnav care a violat un copil de 10 ani”.

Avorturile sunt acum acte criminale în Dakota de Sud ”cu excepţia cazului în care există o judecată medicală adecvată şi rezonabilă că efectuarea unui avort este necesară pentru a păstra în viaţă femeia însărcinată”. Cazurile de incest şi viol nu reprezintă o excepţie în conformitate cu legislaţia Dakotei de Sud, a adăugat Noem.

Vineri, statul a interzis şi avortul medical prin telemedicină şi a majorat pedeapsa pentru practicarea fără licenţă a medicinei în cazul procedurilor de întrerupere a sarcinii.

Sursa: News.ro 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Stiri externe » Efectele deciziei Curţii Supreme a S.U.A: O fetiţă de 10 ani, victimă a violului în Ohio, nevoită să meargă în alt stat pentru avort