Antena Meniu Search
x

Curs valutar

El a trăit printre ISLAMIȘTI: „Vorbeau de uciderea a sute de milioane de oameni”

Jurnalistul german Jurgen Todenhofer, în vârstă de 74 de ani, a petrecut zece zile la Mosul, în nordul Irakului, împreună cu luptătorii grupării Stat Islamic.

de Redactia Observator

la 20.01.2015 , 12:58

Jurnalistul german Jurgen Todenhofer, în vârstă de 74 de ani, a petrecut zece zile la Mosul, în nordul Irakului, împreună cu luptătorii grupării Stat Islamic.

Jurnalistul afirmă că a avut discuţii foarte dificile cu luptătorii SI, întrucât nu înţelegea "entuziasmul lor în planificarea epurării religioase, în planificarea uciderii necredincioşilor". "Ucid şi musulmani democraţi pentru că ei cred că musulmanii non-SI pun legile omeneşti înaintea poruncilor lui Allah. Acestea au fost discuţii foarte dificile, mai ales atunci când vorbeau despre numărul persoanelor pe care voiau să le ucidă. Vorbeau despre sute de milioane. Erau entuziasmaţi în legătură cu acest lucru, iar eu pur şi simplu nu înţelegeam", afirmă el.

În ceea ce priveşte impresiile sale după această experienţă, Todenhofer susţine că în opinia sa gruparea este mult mai puternică decât se crede, iar strategia ţărilor occidentale în ceea ce priveşte lumea musulmană este complet greşită. "Bombardamentele sunt un program de proliferare a terorismului. Aveam mult mai puţini terorişti înainte de 2001 iar aceste bombardamente, care au ucis sute de mii de persoane, au creat terorişti şi au intensificat terorismul", afirmă el, citat de Mediafax

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi s-a cerut vreodată şpagă în spitale?
Observator » Ştiri externe » El a trăit printre ISLAMIȘTI: „Vorbeau de uciderea a sute de milioane de oameni”