Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Declarații bombă din Costa Rica! Nu există nicio șansă ca Elena Udrea să fie eliberată, susține fostul ministru al Justiției

Nu există nicio șansă ca apelul depus de Elena Udrea la arestul preventiv să fie admis, susține Jose Miguel Villalobos, un fost ministru al Justiției din Costa Rica.

de Redactia Observator

la 12.10.2018 , 22:08

Nu există nicio șansă ca apelul depus de Elena Udrea la arestul preventiv să fie admis, susține Jose Miguel Villalobos, un fost ministru al Justiției din Costa Rica.

Jose Miguel Villalobos, în prezent avocat, spune că nu există nicio şansă pentru revocarea arestului preventiv.

"Nu există nicio şansă pentru revocarea arestului preventiv, serios. Avocatul care susţine asta, minte!", a răspuns Villalobos la întrebarea dacă apelul depus de Elena Udrea, reținută în urmă cu o săptămână în Costa Rica, poate fi admis.

Articolul continuă după reclamă

Jose Miguel Villalobos a vorbit, de asemenea, despre condițiile de detenție din închisoarea unde au fost duse Elena Udrea și Alina Bica, după ce au fost reținute de Interpol, săptămâna trecută.

Pe acelaşi subiect

"Deţinuţii au ore fixe stabilite pentru a putea da telefoane. De exemplu, ora 16:00 după-amiază. La ora 16:00, deţinutul se duce la telefonul public şi poate suna sau poate fi sunat. Pot fi zece, cinci minute, depinde. Dacă este un deţinut străin, poate vorbi cu şeful de penitenciar, pentru că nu e acelaşi lucru să suni în Costa Rica sau în străinătate, din cauza diferenţei de fus orar", spune avocatul costarican.

Referitor la regimul vizitelor, Elena Udrea și Alina Bica pot primi vizita avocaților zilnic, în timp ce membrii familiei pot veni doar în weekend.

"Regimul vizitelor este următorul: avocatul îşi poate vizita clienta oricând între 8 dimineaţa şi patru după masă. Inclusiv sâmbăta. Nu duminica. Rudele pot efectua vizite sâmbătă sau duminică. De luni până vineri, nu, decât dacă e o vizită specială, aprobată de directorul penitrenciarului. Vizitele pot dura trei sau patru ore. Vizitatorul poate să-i ducă deţinutului mâncare în orice zi. Trebuie să completeze o fişă în care declară că nu a introdus nimic în mâncare", a precizat Jose Miguel Villalobos. 

De asemenea, mama își poate vedea copilul doar dacă acceptă ca acesta să fie adus în închisoare. Nu există condiții speciale pentru astfel de întâlniri.

"Nu există niciun loc special. Nu poate ieşi să vadă copilul", a adăugat avocatul.

Elena Udrea și Alina Bica sunt închise, de săptămâna trecută, într-o închisoare din capitala San Jose, pe numele lor fiind emis un mandat de arest preventiv pentru două luni.

Româncele au făcut apel la această decizie, după ce statul român a cerut extrădarea celor două.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ce alegeţi: plata la proprietate sau online, prin site-urile de rezervări?
Observator » Stiri externe » Declarații bombă din Costa Rica! Nu există nicio șansă ca Elena Udrea să fie eliberată, susține fostul ministru al Justiției