Antena Meniu Search
x

Elevul care l-a corectat pe Vladimir Putin a luat notă maximă la examenul de Istorie. Nikanor vrea să studieze la Moscova

Nikanor Tolstyhm, elevul care l-a corectat pe Vladimir Putin la o lecție de istorie, a luat punctaj maxim la examenul susținut la această disciplină. În 2021, președintele Rusiei a descris bătălia de la Poltava din 1709, spunând că a avut loc în timpul Războiului de 7 ani. Însă, tânărul l-a corectat, spunând că evenimentul a avut loc în timpul Marelui Război al Nordului, între 1700 – 1721.

de Redactia Observator

la 22.06.2022, 16:54

Elevul care l-a corectat pe Vladimir Putin a luat notă maximă la examenul de Istorie. Nikanor vrea să studieze la Moscova
Elevul care l-a corectat pe Vladimir Putin a luat notă maximă la examenul de Istorie. Nikanor vrea să studieze la Moscova

La sfârșitul anului școlar, Nikanor a susținut examenul la Istorie, unde a obținut punctaj maxim. Tânărul a declarat, potrivit publicației ub.ru, că Istoria este materia sa preferată, iar pentru pregătirea examenului l-au ajutat foarte mult și noțiunile învățate odată cu participarea la olimpiade și concursuri școlare. 

Nikanor susține, în acest an, examene la Istorie, Studii sociale, Limba rusă și Matematică. El își dorește să studieze la o universitate din Moscova. 

În 2021, președintele Rusiei s-a întâlnit cu elevii de la o școală din Orientul Îndepărtat Rus cu ocazia primei zi a noului an școlar. Liderul de la Kremlin le-a vorbit liceenilor despre un eveniment istoric, bătălia de la Poltava, în care Petru cel Mare a învins Imperiul Suedez. Președintele rus a adăugat că bătălia a avut loc în timpul Războiului de 7 ani, însă un elev l-a corectat.

Elevul care l-a corectat pe Putin a luat 10 la examen

Nikanor Tolstyhm a fost singurul elev care a avut curaj să-l corecteze pe președintele rus, spunându-i acestuia că bătălia a avut loc în timpul Marelui Război al Nordului, între 1700 – 1721. „Da, bineînțeles, 21 de ani”, a răspuns apoi Putin, încercând să salveze aparențele, scrie The Moscow Times. 

Dirigintele elevului l-ar fi certat pentru „obrăznicia” de care a dat dovadă, corectându-l pe președintele rus cu privire la cunoștințele sale de istorie militară. Întrebat despre incident a doua zi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că este „nu este deloc de acord” cu opinia dirigintelui că adolescentul ar fi fost obraznic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Elevul care l-a corectat pe Vladimir Putin a luat notă maximă la examenul de Istorie. Nikanor vrea să studieze la Moscova