Antena Meniu Search
x

Video Elon Musk a pierdut 100 miliarde de dolari într-un singur an. Cum arată clasamentul celor mai bogați oameni din lume

Anul 2022 i-a adus pierderi însemnate lui Elon Musk. În doar câteva luni, averea noului acţionar majoritar Twitter a scăzut cu peste 100 de miliarde de dolari, după ce - în noiembrie anul trecut - averea sa se ridica la 340 de miliarde de dolari.

de Redactia Observator

la 24.11.2022, 09:13

Vezi și

Suma-record a fost înregistrată după ce acţiunile Tesla - unde Musk deţine aproximativ 15% - au atins vârful de 410 dolari bucata. Între timp, din cauza incertitudinii în ceea ce priveşte recesiunea si eternelor controverse din jurul lui Musk, titlurile au scăzut cu 59%. În plus, şi decizia de a achiziţiona reţeaua de socializare Twitter ar fi afectat încrederea investitorilor.  

Pe locul doi în topul pierderilor este Mark Zuckerberg. Averea şefului Meta a scăzut cu 83,5 miliarde de dolari anul acesta. În timp ce turbulenţele din sectorul criptomonedelor au diminuat considerabil averea directorului general al platformei de tranzacţionare cripto - Binance.

În ciuda pierderilor însă, directorul general al Tesla, SpaceX şi Twitter reuşeşte să rămână cel mai bogat om de pe mapamond. Potrivit Forbes, averea lui se ridică în prezent la aproape 190 de miliarde de dolari.

Pe locul doi în topul celor mai bogaţi oameni din lume urmează Bernard Arnault - deţinătorul celei mai mari companii producătoare de bunuri de lux din lume: Louis Vuitton Moet Hennesy. Omul de afaceri francez care deţine compania cu peste 150.000 de angajaţi are o avere de aproape 175 de miliarde de dolari. Pe locul trei urmează cel mai bogat om din India. În 2022, averea lui Gautam Adani a crescut cu peste 53 miliarde de dolari. În prezent fiind estimată la peste 130 miliarde de dolari. Jeff Bezos, CEO-ul companiei Amazon a căzut de pe locul doi - în 2021 - pe locul patru, în acest an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Elon Musk a pierdut 100 miliarde de dolari într-un singur an. Cum arată clasamentul celor mai bogați oameni din lume