Antena Meniu Search
x

Elon Musk ameninţă că ar putea renunţa la achiziţionarea Twitter

Elon Musk a avertizat luni că ar putea renunţa la oferta sa de 44 de miliarde de dolari de preluare a Twitter, dacă reţeaua de socializare nu îi va pune la dispoziţie date despre spam şi conturi false, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 06.06.2022, 21:52

Elon Musk
Elon Musk ameninţă că ar putea renunţa la achiziţionarea Twitter - Profimedia

Într-o scrisoare către Twitter, miliardarul şi-a reiterat solicitarea de detalii privind conturile bot şi a spus că îşi rezervă toate drepturile de a înceta fuziunea, deoarece compania se afla într-o ”încălcare materială evidentă” a obligaţiilor sale, nefurnizându-i informaţiile.

Acţiunile Twitter au scăzut cu 5,5%, la 38,13 dolari, în urma informaţiei, fiind cu mult sub oferta lui Musk de 54,20 dolari pe acţiune, sugerând că investitorii nu se aşteaptă ca tranzacţia să se încheie la preţul convenit, relatează news.ro

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Este pentru prima dată când Musk a ameninţat că va renunţa la înţelegere în scris, spre deosebire de a afirma acest lucru pe platforma de socializare a Twitter.

”Musk crede că Twitter refuză în mod transparent să-şi respecte obligaţiile în temeiul acordului de fuziune, ceea ce provoacă şi mai multă suspiciune că compania reţine datele solicitate”, potrivit scrisorii.

Pe acelaşi subiect

Twitter a minimizat anterior avertismentul lui Musk

La începutul lunii mai, Musk a spus că va suspenda tranzacţia ”temporar”, în timp ce aşteaptă ca compania de social media să furnizeze date despre proporţia conturilor sale false. Twitter a minimizat anterior avertismentul lui Musk că înţelegerea este ”în aşteptare”, argumentând că datele l-ar ajuta să se pregătească pentru a deţine proprietatea asupra Twitter şi că acesta nu este menit pentru a efectua verificările necesare şi a redeschide negocierile.

Ca răspuns, directorul general al Twitter, Parag Agrawal, a spus că cele mai avansate campanii de spam au folosit combinaţii de oameni şi automatizare şi că nu crede că calculele pot fi efectuate extern, deoarece necesită atât informaţii publice, cât şi private, pe care Twitter nu le poate partaja. Musk a spus în scrisoarea sa că are nevoie de date pentru a efectua propria analiză a utilizatorilor Twitter şi nu crede în ”metodologiile de testare laxe ale companiei”

Încearcă să renunţe la înţelegerea cu Twitter, aceasta este prima lovitură peste bord”, a spus analistul Wedbush Dan Ives. Un autoproclamat absolutist al libertăţii de exprimare, Musk, care deţine 9,6% din Twitter şi este al doilea cel mai mare acţionar al companiei, a spus că una dintre priorităţile sale va fi eliminarea ”boţilor de spam” de pe platformă.

De asemenea, şeful Tesla a asigurat finanţare pentru tranzacţie şi a atras acţionari de top, inclusiv investitorul din Arabia Saudită Prinţul Alwaleed bin Talal şi Sequoia Capital. Scrisoarea avocaţilor lui Musk a fost adresată directorului juridic al Twitter, Vijaya Gadde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Elon Musk ameninţă că ar putea renunţa la achiziţionarea Twitter