Antena Meniu Search
x

”Vă întoarceți să munciți la birou sau plecați!” E-mailul trimis de Elon Musk angajaților Tesla

”Munca de la distanță nu mai este acceptabilă”: Elon Musk i-a avertizat pe angajații Tesla că riscă concedierea, dacă nu vin 40 de ore la birou săptămânal.

de Redactia Observator

la 02.06.2022, 15:41

”Vă întoarceți să munciți la birou sau plecați!” E-mailul trimis de Elon Musk angajaților Tesla
”Vă întoarceți să munciți la birou sau plecați!” E-mailul trimis de Elon Musk angajaților Tesla - Getty Images / Twitter

Elon Musk le-a cerut angajaţilor executii ai Tesla să se întoarcă la birou sau să părăsească compania, potrivit unui e-mail trimis de el, capturi cu mesajul fiind publicate online. Două surse au confirmat autenticitatea e-mailul pentru Reuters.”Toată lumea de la Tesla trebuie să petreacă cel puţin 40 de ore la birou pe săptămână. Dacă nu vii, vom presupune că ai demisionat”, mai spune Musk în e-mail.

Principalele companii de tehnologie din Silicon Valley nu solicită angajaților să se întoarcă la birou cu normă întreagă. Muncitorii nu-și doresc asta, iar în plus, americanii se confruntă cu o reapariţie a cazurilor de coronavirus.

”Există companii care nu solicită acest lucru, dar când au livrat ultima dată un produs nou grozav? A trecut ceva timp.Tesla a creat, va crea şi chiar produce cele mai interesante şi mai importante produse realizate vreodată de o companie pe Pământ. Acest lucru nu se va întâmpla prin telefon”, a spus Musk în e-mail. Că răspuns la un cont neverificat de Twitter care a postat o captură cu e-mailul trimis de miliardar, Elon Musk a spus: ”Ar trebui să se prefacă că lucrează în altă parte”.

Elon Musk și-a intitulat primul e-mail ”munca de la distanță nu mai este acceptabilă” și din câte se pare era adresat personalului executiv. Miliardarul a spus că ar putea fi făcute excepții pentru ”colaboratorii excepționali”, dar că va verifica și aproba personal aceste scutiri. Ulterior, Musk a trimis un al doilea e-mail la nivelul întregii companii. CEO-ul a subliniat că este important ca muncitorii din fabrică - cărora li s-a cerut să lucreze pe tot parcursul pandemiei - să poată vedea că și personalul superior lucrează alături de ei.

Pe acelaşi subiect

Elon Musk a criticat stilul american de muncă

”Cu cât ai o funcție mai mare, cu atât prezența ta trebuie să fie mai vizibilă. De aceea am petrecut atât de mult timp în fabrică, astfel încât cei de pe linie să mă vadă lucrând alături de ei. Dacă nu aș fi făcut asta, Tesla ar fi dat faliment de mult”, a mai scris Elon Musk. 

În 2018, Elon Musk a povestit că de multe ori a dormit pe jos în fabrica Tesla și că muncea peste 120 de ore pe săptămână. Miliardarul a criticat în trecut munca la distanță și stilul american de muncă. În mai, Musk a declarat pentru Financial Times că americanii ”încearcă să evite complet să meargă la muncă”, în timp ce chinezii ”nici măcar nu vor să plece din fabrică”.

În aprilie, angajații Tesla din Shanghai lucrau în tură de 12 ore, șase zile pe săptămână și dormeau în fabrică din cauza eforturilor de a reporni producția după lockdown. Potrivit Bloomberg angajații Tesla din Shanghai vor lucra izolați până pe 10 iunie.

În timp ce unii mari angajatori au adoptat permanent politicile de muncă voluntară de la domiciliu, alţii, printre care și Google Alphabet, consideră că cel mai bine este să încurajeze interacţiunile în persoană între colegi. CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, a scris pe Twitter, în martie, că birourile Twitter se vor redeschide, dar angajaţii pot lucra în continuare de acasă dacă preferă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » ”Vă întoarceți să munciți la birou sau plecați!” E-mailul trimis de Elon Musk angajaților Tesla