Antena Meniu Search
x

Elon Musk: George Soros urăște umanitatea. Vrea să erodeze civilizaţia. L-a comparat cu Magneto din X-Men

Elon Musk a lansat un atac controversat pe Twitter împotriva lui George Soros, o țintă preferată a adepţilor teoriilor conspirației. Şeful Tesla a scris pe Twitter că George Soros urăște umanitatea la câteva zile după ce Soros a dezvăluit că şi-a redus participaţia la Tesla, dar a cumpărat acţiuni Netflix. Soros, în vârstă de 92 de ani, are o avere estimată la 6,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

de Redactia Observator

la 12.06.2023, 10:17

Elon Musk: George Soros urăște umanitatea
Elon Musk şi George Soros - Profimedia

Într-un mesaj postat pe Twitter luni seara, Elon Musk l-a comparat pe George Soros cu personajul negativ din seria X-Men "Magneto", care la fel ca Soros, a fost un supraviețuitor al Holocaustului, potrivit benzilor desenate. Când un utilizator de Twitter a sărit în apărarea lui Soros, spunând că are intenții bune, dar care sunt criticate de cei care nu sunt de acord cu politica lui, Musk a răspuns cu un mesaj dur. "Presupui că sunt intenții bune. Nu sunt. El vrea să erodeze țesătura civilizației. Soros urăşte umanitatea."

Deşi Musk nu menționează etnia miliardarului, şeful Twitter a fost criticat pentru retorica periculoasă care ar putea alimenta alte atacuri asupra lui Soros, potrivit CNN.  Jonathan Greenblatt, CEO al Anti-Defamation League, un grup care luptă împotriva antisemitismului, a criticat comentariul lui Musk, spunând că va încuraja extremiștii. "Soros este deseori considerat de extrema dreaptă, cu un limbaj antisemit, ca fiind sursa la toate relele din lume", a scris Greenblat pe Twitter.

"Să-l vezi pe Elon Musk, indiferent de intenția sa, alimentând această categorie prin ​​comparaţia cu un evreu personaj negativ şi prin susținerea că Soros urăște omenirea, nu este doar tulburător, ci şi periculos: îi va încuraja pe extremiștii care deja lansează conspirații anti-evreiești și care au încercat să-l atace pe Soros și pe comunitățile evreiești", a mai scris Greenblatt. Musk i-a răspuns în câteva mesaje postate pe Twitter: "Hei, nu mă mai defăimați" şi "ADL ( Anti-Defamation League) ar trebui să renunțe la A".

Într-un interviu acordat CNBC, după adunarea acționarilor Tesla de marți, Musk şi-a apărat opinia despre Soros, inclusiv afirmația că Soros urăște umanitatea. Musk a spus că are dreptul să-și posteze părerile, chiar dacă ar putea afecta Twitter. El a mai susţinut că nu-i pasă dacă tweet-urile sale controversate atrag furia clienților Tesla sau a brandurilor care au reclamă pe Twitter.

Pe acelaşi subiect

"Voi spune ceea ce vreau, iar dacă asta mă face să pierd bani, atunci fie", a spus Musk într-un interviu. Musk a postat adesea pe Twitter comentarii inflamatorii, inclusiv unele care par să susţină teorii ale conspirației. Twitter a înregistrat o scădere bruscă a veniturilor din publicitate de când Musk a preluat compania anul trecut, potrivit CNN.

Săptămâna trecută, Musk a anunțat că directorul de publicitate al NBCUniversal, Linda Yaccarino, îl va înlocui în funcția de CEO al Twitter. Elon Musk, care deţine printre altele Tesla, SpaceX şi Twitter, are o avere de 175 de miliarde de dolari.

Cine este George Soros

Soros, în vârstă de 92 de ani, este de multă vreme ținta favorită a extremiştilor, antisemiților şi a adepţilor teoriilor conspiraţiei. El a susţinut financiar candidații democrați și cauzele liberale. Potrivit Open Secrets, care urmărește contribuțiile politice, Soros a donat în noiembrie anul trecut 50 de milioane de dolari organizaţiilor democrate și alte 125 de milioane de dolari în 2022.

El este, de asemenea, fondatorul și finanţatorul Fundaţiei Open Society care are scopul de a apăra justiția, democraţia și drepturile omului. Soros a stârnit furia unor regimuri autoritare din lume, inclusiv pe cea a lui Viktor Orban, premierul Ungariei, ţară unde s-a născut Soros. Soros Fund Management a comunicat recent că şi-a redus participaţiile la producătorii de vehicule electrice Tesla şi Rivian Automotive, dar a investit în acţiuni Netflix.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Elon Musk: George Soros urăște umanitatea. Vrea să erodeze civilizaţia. L-a comparat cu Magneto din X-Men