Antena Meniu Search
x

Elon Musk s-a răzgândit. Până la urmă va cumpăra Twitter la oferta inițială

Cel mai bogat om din lume, miliardarul Elon Musk, fondatorul şi directorul companiilor SpaceX şi Tesla, a propus continuarea procedurilor de achiziţionare a platformei de microblogging Twitter cu suma de 44 de miliarde de dolari, afirmă surse citate de Bloomberg.

de Redactia Observator

la 05.10.2022, 10:09

Elon Musk s-a răzgândit. Ar urma să cumpere Twitter la oferta inițială
Elon Musk s-a răzgândit. Ar urma să cumpere Twitter la oferta inițială - Shutterstock

Continuarea procedurilor de achiziţie ar putea facilita evitarea procesului în care Elon Musk este acuzat de Twitter că nu îşi respectă angajamentele din oferta iniţială de cumpărare.

Conform surselor citate, Elon Musk ar intenţiona să menţină oferta de 54,2 dolari pe fiecare acţiune a companiei Twitter, deşi nu este clar dacă nu cere alte modificări contractuale.

Conform cotidianului The Washington Post, Consiliul de administraţie al companiei Twitter analizează oferta. Este posibil ca reprezentanţii platformei de microblogging să respingă planul lui Elon Musk dacă acesta prevede modificări semnificative ale ofertei iniţiale.

Elon Musk, dat în judecată de Twitter

La începutul lunii iulie, Musk a rupt acordul din 25 aprilie de a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari. Musk a acuzat compania de fraudă, pentru că a denaturat numărul de utilizatori reali activi pe platforma sa, ceea ce Twitter a negat.

Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru a-l forţa să finalizeze tranzacţia, respingând acuzațiile sale, considerând că este remuşcarea cumpărătorului în urma unei scăderi a acţiunilor din sectorul tehnologiei. Cele două părţi se vor judecata pe 17 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Elon Musk s-a răzgândit. Până la urmă va cumpăra Twitter la oferta inițială